Sajam obrazovanja i zapošljavanja 21. novembra u Zenici

Više od stotinu izlagača, preduzeća, institucija, međunarodnih projekata i posrednika u zapošljavanju predstavit će se na jednom od najvećih sajmova ove vrste u Bosni i Hercegovini - Sajmu obrazovanja i zapošljavanja - naučite, istražite, povežite se - 21. novembra u Zenici pod pokroviteljstvom Ureda specijalnog predstavnika Evropske unije (EU) i Ambasade Norveške u BiH.


sajam zaposljavanja obrazovanja zenica

Više od stotinu izlagača, preduzeća, institucija, međunarodnih projekata i posrednika u zapošljavanju predstavit će se na jednom od najvećih sajmova ove vrste u Bosni i Hercegovini “Sajmu obrazovanja i zapošljavanja – naučite, istražite, povežite se” 21. novembra u Zenici pod pokroviteljstvom Ureda specijalnog predstavnika Evropske unije (EU) i Ambasade Norveške u BiH.

Posjetioci će imati priliku susresti se s poslodavcima, donatorima, ambasadama i agencijama zemalja članica EU i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) kao i s predstavnicima nevladinog sektora i poslovnih inkubatora, prenosi portal “Novo vrijeme”.

Bit će održano više od 30 prezentacija s atraktivnim i korisnim temama za učesnike kao i okrugli stolovi, interaktivne radionice o temama “Kako postati vidljiv na tržištu rada” i “Trendovi u zapošljavanju-globalno naspram lokalnog”.

Sajam će obezbijediti mogućnosti za “autsajdere” u privredi, odnosno nezaposlene mlade i manjinske grupe iz cijele BiH da se uključe u direktne razgovore s preduzećima i potencijalnim poslodavcima, kao i da se upoznaju s mogućnostima zapošljavanja i obrazovanja u BiH i inostranstvu.

Istovremeno, to će predstavljati priliku za preduzeća i institucije da predstave svoj rad, razmijene informacije, razvijaju mreže i privuku pažnju potencijalnih zaposlenih i sagovornika.

Učesnici će dobiti i priliku da saznaju više o EU i njenom angažmanu u BiH, saopšteno je iz Delegacije EU u BiH.

Za prijavljene učesnike iz drugih gradova obezbijeđen je i prevoz 21. novembra, i to:

  • Sarajevo – ispred Zemaljskog muzeja sa polaskom u 8:45 – transport i hrana studentima i nezaposlenim obezbijeđeni u organizaciji portala Posao.ba (napomena: vrijeme i mjesto polaska autobusa iz ostalih gradova biće objavljeno najkasnije do 17. novembra.
  • Tuzla – autobuska stanica Tuzla, polazak u 6:30 (učenici Mješovite saobraćajne škole u 7:30).
  • Gradačac / Modriča – autobuska stanica Gradačac u 7:00, autobuska stanica Modriča u 7:15, autobuska stanica Doboj u 8:15, autobuska stanica Maglaj u 8:45.

Za više informacija, posjetite zvaničnu stranicu: europa.ba.

(FENA/Posao.ba/Novo vrijeme)