Sajam francuskih univerziteta: Studirajte u Francuskoj

Ambasada Francuske u BiH, Campus France BiH i Francuski institut u BiH, u partnerstvu sa brojnim francuskim univerzitetima i Ekonomskim fakultetom u Sarajevu, organizuju 4. Sajam francuskih univerziteta u Sarajevu.


sajam francuskih univerziteta

Pozivaju se svi studenti iz BiH da dođu na sajam koji će se održati 30. oktobra, od 10.00 do 15.00, na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

Među univerzitetima i institucijama čiji će predstavnici biti u Sarajevu su: Sciences Po Paris, Univerzitet Poitiers, Univerzitet Artois, Državni institut za primijenjene nauke (INSA) Rouen, Univerzitet Lyon 1, Tehnološki fakultet Compiègne, Visoka škola za nastavu i obrazovanje Univerziteta u Bordeauxu, Visoka inžinjerska škola CESI, Univerzitetska Agencija Frankofonije, studentsko osiguranje MGEL, Campus France BiH i Francuski institut u BiH.

Na ovom sajmu, studenti će moći dobiti informacije o studiranju u Francuskoj gdje postoji stotine studijskih programa u svim oblastima na francuskom ili engleskom jeziku. Francuska je danas četvrta destinacija u svijetu za međunarodne studente: studiji nisu skupi, a strani studenti imaju ista prava kao i francuski studenti.

Tokom Sajma ujedno će biti i otvoren konkurs za stipendije Vlade Francuske (Master 2 i Doktorat) za akademsku 2018/2019. godinu na koji se mogu prijaviti studenti sa svih univerziteta u BiH.

(STUDOMAT.ba)