RS: Posjeta ministarstvu u okviru projekta “Reforma finansiranja visokog obrazovanja u BiH”

Članovi tima koji radi na projektu "Reforma finansiranja visokog obrazovanja u BiH", a koji predvodi vođa projekta Trevor Penrose, posjetili su jučer Ministarstvo prosvjete i kulture RS.


Članovi tima koji radi na projektu “Reforma finansiranja visokog obrazovanja u BiH”, a koji predvodi vođa projekta Trevor Penrose, posjetili su jučer Ministarstvo prosvjete i kulture RS.

Posjeta ministarstvu u okviru projekta "Reforma finansiranja visokog obrazovanja u BiH"; Foto: vladars.net
Posjeta ministarstvu u okviru projekta “Reforma finansiranja visokog obrazovanja u BiH”; Foto: vladars.net

Ovom prilikom razgovarali su s ministrom Goranom Mutabdžijom i saradnicima o sistemu visokog obrazovanja u RS, kao i o modelima finansiranja u ovoj oblasti.

Vođa projekta Trevor Penrose upoznao je ministra Mutabdžiju sa dosadašnjim aktivnostima na tom polju. Svrha projekta je unaprijediti i modernizovati sistem finansiranja visokog obrazovanja u cilju postizanja ekonomski održivog i efikasnog sistema, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture RS.

Projekat finansiranja visokog obrazovanja u BiH finansira se iz fondova IPA 2008 pod pokroviteljstvom delegacije Evropske komisije u BiH.

(vladars.net)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X