Prvi upisni rok u RS privodi se kraju: Najveće interesovanje za Medicinski fakultet

Najveće interesovanje vlada za Medicinski fakultet, gdje je ostalo još 10 mjesta.


writing an exam at university
Foto: Envato

Prvi upisni rok na javnim univerzitetima u RS privodi se kraju, a najveća bitka za indeks, pored medicinskog fakulteta, koji je tradicionalno popularan među mladima, vodila se na banjalučkom Fakultetu za bezbjednost, gdje su upisne kvote već popunjene.

– Veliko interesovanje vladalo je i za indeks Medicinskog fakulteta, gdje je ostalo tek desetak mjesta po smjerovima. Odlične upisne rezultate ostvarili su i Ekonomski i Elektrotehnički fakultet, a ono što je iznenađujuće je porast interesovanja za smjerovima na Mašinskom fakultetu, gdje su već popunjena mjesta na mehatronici i proizvodnom mašinstvu, rekao je Posavljak i dodao da na banjalučkim fakultetima ima ukupno još 815 slobodnih mjesta te da će biti zadovoljni ako u drugom upisnom roku popune pola od toga.

S druge strane, interesovanje za pojedine studijske programe je skoro nikakvo.

Svršenim srednjoškolcima na fakultetima u sklopu Univerziteta u Banjaluci na raspolaganju je bilo 2.500 indeksa, a nakon prijemnog ispita uslove za upis steklo je 1.685 kandidata, od 2.100 prijavljenih, prenosi portal glassrpske.com.