Profesorica i student Veterinarskog fakulteta UNSA pomogli žrtvama u Turskoj

Veliko srce pokazali su nastavnici, studenti i pacijenati Veterinarskog fakulteta UNSA.


studenti vet

U periodu dominacije vijesti o ratnim sukobima, agitatorske retorike te globalne ekonomske i političke nestabilnosti koja dotiče cijeli svijet, vjeru u humanost i solidarnost čovječanstva podstiče ujedinjena reakcija i odaziv na pomoć stanovništvu u područjima pogođenim nedavnim katastrofalnim potresima u Turskoj i Siriji te njihovim još strašnijim posljedicama.

Još veće dužno poštovanje i pohvalu zaslužuju oni koji su se spram svojih stručnih kapaciteta i iskustva u akcijama pomoći pridružili internacionalnim spasilačkim naporima u zemljotresima pogođenim područjima.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

 – Univerzitet u Sarajevu – Veterinarski fakultet s ponosom ističe našu prof. dr. Pamelu Bejdić, našeg diplomca Anela Vejzovića, DVM te psa tragača Atosa, čije zdravlje je pod nadzorom našeg Fakulteta, koji su se na prve informacije o agoniji potrage za preživjelim organizirano uputili prema Turskoj u timovima bosanskohercegovačkih gorskih službi spašavanja.

Kolektiv Fakulteta pozdravlja ove lične odluke naše profesorice i našeg diplomca, kao i doprinos službenih pasa tragača jer su nesebično pokazali spremnost da pomognu na najdirektniji i najherojskiji način u najkritičnijim trenutcima i pored rizika za vlastitu sigurnost i život.

Uz zadovoljstvo što su se naši heroji velikog srca sretno vratili u domovinu ovim putem im želimo poručiti veliko bravo i veliko hvala, napisano je iz Ureda Dekana.