Priključi se online omladinskim kampovima

INTERA Tehnološki Park, u partnerstvu s organizacijom Nova Iskra iz Beograda, tokom jeseni organizira online omladinske kampove kroz projekt Youth Media Hub u okviru zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost“.


people 1600428040

INTERA Tehnološki Park i Nova Iskra pripremili program kampova. Na prvom kampu, koji će se održati u subotu, 26.9. i nedjelju, 27.9.2020. godine, svi učesnici će moći učiti o storytelling-u, odabiru i prepoznavanju relevantnih tema u široj zajednici te kreiranju online sadržaja. Dvodnevno druženje bit će rezervisano za upoznavanje vršnjaka i vršnjakinja iz obiju zemalja, a formiranje grupa će doprinijeti njihovoj saradnji i zajedničkom radu na formulaciji ideja.

Formirani timovi će već u narednom periodu, tokom drugom kampa, koji će se održati u subotu, 17.10. i nedjelju, 18.10.2020. godine, zajednički raditi na obrađivanju definisanih tema i uočenih izazova. Dodatno će učiti o timskoj kulturi, prezentacijskim vještinama, PR-u i drugim temama koje će im pomoći u sljedećem koraku – kreiranju vlastitih medijskih sadržaja.

Pod budnim okom projektnih koordinatora i iskusnih mentora, mladi će tokom jeseni nastaviti raditi na svojim sadržajima. Audio i vizualni materijali, podcasti i blogovi samo su neki od sadržaja koje će timovi, prema vlastitim preferencijama, moći kreirati, a koji će njihovim vršnjacima i vršnjakinjama prenijeti jasnu poruku o tematici kojom se bave.

Rok za prijave je u toku, a obrazac za prijavu i više relevantnih informacija nalazi se na linku.