Prijavite se za takmičenje u pisanju bloga

 Prijavite se za takmičenje u pisanju bloga

International Solid Waste Association Young Professionals Group poziva mlade profesionalce i studente iz cijelog svijeta da napišu objavu za blog, koja istražuje kako je koronavirus izložio slabosti i snagu upravljanja otpadom širom svijeta.

Učestvujte kako biste osvojili publikaciju u časopisu Waste Management World Magazine, godišnje članstvo u ISWA i novčanu nagradu.

Tema ovogodišnjeg takmičenja je „Utjecaj i mogućnosti uzrokovane koronavirusom“. Blogeri pred sobom imaju izazov da predstave kako pojedinci, zajednice, kompanije za upravljanje otpadom, općine i vlada mogu povećati otpornost sektora otpada i razmjenjivati najbolje prakse.

Potrebno je da prijave i radovi budu na engleskom jeziku. Konkurs je otvoren za učesnike između 18 i 35 godina. Svaki učesnik može poslati samo jednu objavu na blogu, koja treba biti originalna.

Krajnji rok za prijave je 2.10.2020. godine, a sve pojedinosti konkursa pročitajte ovdje.

Ajla B.

Ajla B.

Studentica sam Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Svestrana osoba, a pored prava posebice se interesujem za književnost. Pišem, a moji radovi su nagrađivani, te objavljeni u nekoliko zbornika i časopisa. Zaljubljenik sam u svaki vid umjetnosti, a lično smatram da je "umjetnost - sve što nas okružuje".

Možda te i ovo zanima?