Prijavite se na webinar “Medijska pismenost online: Persuazivna komunikacija i propaganda”

Udruženje građana i građanki “Zašto ne” organizira edukacije na temu “Medijska pismenost” u sklopu regionalnog projekta koji je podržan od TechSoup Europe.


Watching webinar

Svakodnevno se informišemo preko različitih informacijskih kanala i samostalno određujemo šta nam je najrelevantnije od informacija. Pojedine informacije, koje na ovaj način kreiraju određeni mediji, imaju za krajnji cilj da vas navedu na koji način treba da razmišljate, koristeći se osnovnim tehnikama propagande i/ili manipulacije.

Na ovom webinaru ćete naučiti kako da identificirate propagandu, spoznati kakav uticaj ima persuazivna komunikacija na vaš svakodnevni život, ali i kako da se odbranite od manipulacije te, naposlijetku, i sami budete sposobni da koristite stečene vještine u pozitivne svrhe.

webinar 2 600x338 1

Webinar “Medijska pismenost online: Persuazivna komunikacija i propaganda” održat će se 9.4.2021. u terminu od 16:30 do 18:00 sati putem online platforme Webex, a vodit će ga iskusne novinarke i fact-checkerke Dajana Marković i Tijana Cvjetićanin.

Pozivani su svi zainteresirani iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine da se prijave putem ovog linka.

Radni jezik je BHSC (bosanski, hrvatski, srpski, crnogorski).

Poziv je otvoren do 8.4.2021. do 17 sati. Za sve dodatne informacije možete pisati na mail: ahasanovic@techsoupeurope.org.