Prijavite se na radionicu: Zaštita okoliša kroz djelovanje mladih političara/ki

Zaštita okoliša u Bosni i Hercegovini sporedna je tema koja dobiva javni prostor uglavnom kada se vrše intervencije zbog već izraženih posljedica problema u ovoj oblasti. Mladi političari i političarke mogu i trebaju biti kapaciteti za iniciranje unutarnjih organizacijskih i institucionalnih promjena na putu ka ozbiljnijem i snažnijem angažovanju cijelog društva u očuvanju okoliša.


Park Trees Environmental Ecology Nature Concept

Ukoliko ste motivisani da djelujete unutar svojih političkih organizacija – i šire, Mreža progresnih inicijativa vas poziva da se prijavite na radionicu „Zaštita okoliša kroz djelovanje mladih političara/ki“.

Prijaviti se mogu mladi iz političkih stranka iz cijele Bosne i Hercegovine, do navršenih 30 godina.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Radionica će se održati u četiri bloka: dva jednodnevna Zoom susreta u augustu i septembru, dva dvodnevna susreta uživo u oktobru i novembru (u skladu sa mogućnostima u vezi sa  epidemiološkom situacijom).

Prijaviti se možete tako što ćete poslati vaš CV i kratko motivaciono pismo (do jedne stranice A4 formata) na info@mpi.ba, sa naznakom „Prijava za radionicu“.

Rok za prijavu: 10.08.2021. godine.

Radionica je aktivnost projekta Priroda i društvo, koji se realizuje uz podršku projekta „Misli o prirodi!“ koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska.