Prijavite se na FIT Coding Challenge 2021 i osvojite vrijedne nagrade

FIT Coding Challenge je prerastao u jedno od najistaknutijih takmičenja iz oblasti programiranja na području Bosne i Hercegovine, pa i šire.


Programmers working on computer program

Coding Challenge (CC) je projekat koji ima takmičarski karakter, a pokrenut je 2008. godine sa osnovim ciljem da studente podstakne na praktičnu primjenu znanja iz područja programiranja. Zbog velikog interesovanja za FITCC, od 2012. godine je odlučeno je da se svim srednjoškolcima i studentima (pojedincima i timovima), koji žele iskazati svoju inovaciju i sposobnost, omogući da budu dio FITCC-a.

Kako bi se svim učesnicima osigurao širok spektar mogućnosti za iskazivanje i implementaciju svojih ideja FITCC ove godine omogućava učešće u jednoj od sljedećih kategorija:

1. Programerski izazov (rješavanje manjih problema u programskom jeziku C++)
2. Programiranje igara
3. Inovacijski izazov
4. Cyber Olympics

Svoje prijave pojedinci i timovi mogu izvršiti putem sljedeće forme, nakon čega će dobiti detaljna uputstva o učešću na predstojećem FITCC-u.

Zašto učestvovati na Coding Challenge-u

FIT Coding Challenge je prerastao u jedno od najistaknutijih takmičenja iz oblasti programiranja na području Bosne i Hercegovine, pa i šire. Ovogodišnje takmičenje je privuklo učesnike iz drugih bosanskohercegovačkih gradova, a omogućeno je i učešće zainteresovanim kandidatima iz regije.

Svojim učešćem, svim takmičarima će biti omogućeno:

  • Sticanje iskustva u timskom radu
  • Razvijanje komunikacijskih vještina
  • Raspodjela projektnih zadataka
  • Priprema za buduće radno okruženje
  • Iskustvo u razvoju softverskih rješenja
  • Unapređenje prezentacijskih sposobnosti
  • Predstavljanje ličnih vještina i mogućnosti
  • Vrijedne nagrade

programming 1616407712

Pored navedenog, svi učesnici takmičenja imaju priliku upoznati vodeće poslodavce iz oblasti informacijskih tehnologija. U konačnici Fakultet informacijskih tehnologija kroz ovaj projekat nastoji da skrene pažnju na samostalnost studenata i učenika u akademskoj zajednici informacijskih tehnologija.

Igra se u timovima od po 5 članova. Prvog dana 3. juna, održat održaće se i tribine sa, danas, aktuelnim temama poput poželjne vještine u IT sektoru te kako graditi globalno prihvatljivu BiH djelujući iz BIH. Zainteresovani za Sajam poslova mogu napisati CV u Europass formi i poslati na mail prijavacc@edu.fit.ba

Rok prijave za takmičara i slanje CV-a je 10. maj.

Registraciju za takmičare možete naći na linku. Sve dodatne informacije možete pronaći na stranici.