Prijava za upis na visokoškolske ustanove u Sloveniji još uvijek traje

U Sloveniji je izbor visokoškolskih ustanova širok i raznovrstan, kvalitet obrazovanja je za odličan, a upisni rokovi su u nekim visokoškolskim ustanovama sada još uvijek u toku i još uvijek možete stići da se upišete za narednu školsku godinu.


banner Studomat

O argumentima u korist studiranja u Sloveniji pisali smo više puta. Među njima su i odsustvo prijemnih ispita za većinu programa, dozvola za privremeni boravak za vrijeme studija, mogućnost legalnog dopunskog rada, savladavanje nekoliko jezika, a pored svega toga još i subvencije za ishranu i mnoštvo različitih popusta i beneficija. Dodajmo još i povoljnu situaciju u zemlji sa stanovišta ekologije, stabilnosti i bezbjednosti.

I što je najvažnije: diploma koju dobija student svake visokoškolske ustanove u Sloveniji priznaje se u svim zemljama Evropske Unije kao i u SAD-u. To znači da diplomac slovenačkog fakulteta ili više škole može da se zaposli, a samim tim i snađe, recimo u Americi ili bilo kojoj zemlji Evrope u kojoj su plate dobre, a kvalitet života visok. Cool? Slažemo se – veoma cool!

Ipak, kada donesu odluku da se upišu na slovenačku visokoškolsku ustanovu, studenti uvijek imaju mnoštvo pitanja: kako studirati na stranom jeziku, koji programi su bolji, šta izabrati, polazeći od ocjena u svjedočanstvu, ima li studentskih domova u Sloveniji, kada je najbolje poslati prijavu, hoću li uspjeti da pripremim dokumenta itd. i sl. – niz pitanja je ponekad beskonačan.

Ali zato za vas radimo mi – slovenačka kompanija 2TM. Mi imamo višegodišnje iskustvo rada sa studentima iz zemalja bivše Jugoslavije, Rusije, Ukrajine i drugih zemalja, kao i bliske kontakte sa visokoškolskim ustanovama u Sloveniji. Pomoći ćemo vam da se snađete u nijansama vezanim za svaki fakultet ili višu školu, objasnićemo vam sve detalje vezane za dokumenta i provjerićemo rokove za njihovo dobijanje i predaju fakultetima.

Naći ćemo kurs slovenačkog jezika, objavićemo preliminarnu analitiku mjesta na željenom programu, čak i ako ste se veoma kasno probudili i odlučili da se upišete na fakultet u Sloveniji tek jutros. Čak i ako ste nam se obratili prekasno, učinićemo sve kako bi stigli da se upišete! Možemo čak i da vas upoznamo sa studentima koji već uspješno studiraju u Sloveniji, kako vam ne bi bilo strašno da dođete u stranu zemlju bez prijatelja. Da, mi s pravom možemo biti ponosni na to što smo gotovo jedini profesionalci za slovenačko obrazovanje. I da, mi smo uvijek spremni da pomognemo svakom budućem studentu sa svim pitanjima koje ima – čak i ako mu se čini da je voz već otišao. Evo ga – stigni ga!

Sve potrebne informacije vezane za upis na fakultete i više škole u Sloveniji možete dobiti od stručnjaka kompanije 2ТМ na studiraj@2tm.si .

(STUDOMAT.ba)