Preminula uposlenica Ekonomskog fakulteta UNSA od posljedica koronavirusa

U 54. godini preminula uposlenica Ekonomskog fakulteta UNSA.


efsa nermina turkovic

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu (EFSA) je preko svoje FB stranice izvijestio javnost o smrti uposlenice Nermine Turković te je izrazio saučešće porodici preminule.

– S velikom tugom i u žalosti, obavještavamo da je naša draga kolegica Nermina Turković, preminula usljed komplikacija izazvanih infekcijom koronavirusom u 54. godini života.
Kolektivu Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, studentima i posjetiocima, ostavila je neizbrisiv trag svojom dobrotom, pažnjom i susretljivošću. Ovom prilikom izražavamo duboko saučešće porodici Turković. Neka je lahka zemlja bosanska, njenoj duši, saopštili su sa Ekonomskog fakulteta.

⚫️⚫️S velikom tugom i u žalosti, obavještavamo da je naša draga kolegica Nermina Turković, preminula usljed…

Posted by Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu on Sunday, 21 March 2021

I kolege i studenti se opraštaju od preminule Nerminke.

 – Na fakultet sam znao trčati s poslova, s puta, raznih obaveza. S prtljagom, zaboravljao index, ne bih stizao završiti 90% administrativnih obaveza i za sve mi je izlazila u susret. Da pričuva stvari, da preuzme indeks kad mi naknadno donesu, da mi umornom od trke i frke posudi karticu da odem liftom kako bih u zadnjoj minuti stigao na neki od ispita, da umjesto mene preda dokumente na ovjeru ili preuzme uvjerenja jer kad ja sitgnem s posla, obično ljudi sa svojim završe ili potrefim neke pauze… Ali sve bi bilo završeno jer: Nermina! Sve uz blagost i osmijeh. Neka ti Vječni Život bude blag i nasmijan! Putuj sretna… Nama ćeš nedostajati!, napisao je Armin Redžić.