Predstavnik studenata medicine na UNIBL: Rijetko gdje u regionu studenti imaju pogodnosti kao na UKC RS

Rijetko gdje u regionu studenti imaju svoju čitaonicu u sklopu kliničkog centra i druge pogodnosti, koje imaju studenti Medicinskog fakulteta u UKC RS, naveo je predstavnik studenata.


studenti medicineunibl
Foto: RTRS

Univerzitetski klinički centar i Savez studenata Medicinskog fakulteta u Banjaluci organizovali su dvodnevnu medicinsku radionicu za studente četvrte i šeste godine, a direktor UKC-a Vlado Đajić najavio je ponovno otvaranje čitaonice za studente, koja zbog pandemije virusa korona nije bila dostupna u dovoljnoj mjeri.

 – Đajić, koji je prisustvovao hirurškoj radionici, istakao je da je UKC na usluzi svim studentima, saopšteno je iz UKC-a.

– Spremni smo otvoriti svoja vrata za studente kojma je praksa jako važna kako bi stasali u vrhunske stručnjake. UKC vodi računa o mladima, zapošljavanju mladog kadra, edukacijama. Stimulišemo ljekare za naučna istraživanja, pisanje naučnih radova i sprovodimo mnoge druge programe kako bismo zadržali mlade ljekare u našoj ustanovi, rekao je Đajić.

U prostorijama studentske čitaonice UKCa održane su hirurška radionica, analiza EKG-a i naučna radionica.

Vladan Gačić, predstavnik studenata zahvalio se Đajiću, te rekao da rijetko gdje u regionu studenti imaju svoju čitaonicu u sklopu kliničkog centra i druge pogodnosti, koje imaju studenti Medicinskog fakulteta u UKC RS, piše lat.rtrs.tv.