Poziv za volontere na European Youth Summit: 100 for the Next 100 in the Danube Region

Inicijativna Grupa Alpbach u Sarajevu (IGAS) otvorila je poziv za volontere povodom održavanja "European Youth Summit: 100 for the Next 100 in the Danube region" u periodu od 4. do 8. juna 2014. godine u Sarajevu.


EYS 100for100 cover

Inicijativna Grupa Alpbach u Sarajevu (IGAS) otvorila je poziv za volontere povodom održavanja “European Youth Summit: 100 for the Next 100 in the Danube region” u periodu od 4. do 8. juna 2014. godine u Sarajevu.

Summit će okupiti 100 mladih lidera iz Dunavske regije i Jugoistočne Evrope, koji će imati priliku razgovarati o aktuelnim temama međusobno, ali i sa uvaženim govornicima, političarima iz Evrope i regiona, profesorima i predstavnicima civilnog društva.

Kao volonteri se mogu prijaviti svi punoljetni kandidati sa sarajevskom adresom, koji govore engleski jezik, žele upoznati mlade iz regije i Evrope, te su spremni podijeliti svoja znanja, iskustva i pozitivnu energiju tokom Summit-a.

Svi volonteri će imati pristup plenarnim sesijama, kao i bogatom kulturnom programu. Volonteri će, također, po završenom događaju dobiti certifikat o volontiranju za poseban doprinos organizaciji i implementaciji European Youth Summit-a.

Ukoliko se želite pridružiti European Youth Summit-u kao volonter, prijaviti se možete putem obrasca ovdje, najkasnije do 17. maja u 23:59h. Za sva pitanja, pišite na info@igas.ba.

IGAS je član Forum Alpbach Mreže (FAN), koja okuplja 30 organizacija iz cijele Evrope. Ove organizacije promovišu Evropski Forum Alpbach EFA, te obezbjeđuju dodatne stipendije za studente za učešće na ovoj prestižnoj evropskoj interdisciplinarnoj konferenciji.

Pored IGAS-a, organizatori European Youth Summit-a su regionalni članovi FAN-a – organizacije iz Hrvatske (Klub Alpbach Hrvatska), Srbije (Klub Alpbach Beograd), te Crne Gore (Inicijativna Grupa Alpbach Podgorica), koji su okupljeni oko iste ideje – davanje doprinosa regionalnom razvoju i poboljšanju položaja mladih. Partneri projekta su European Forum Alpbach, Danube Competence Center i Univerzitet u Sarajevu.

Za više informacija o događaju, posjetite www.alpbach.org/en/sarajevo2014, te pratite IGAS profile na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i LinkedIn.

(STUDOMAT.ba)