Poziv za učešće na Drugom međunarodnom Kongresu studenata socijalne pedagogije BiH

Odsjek za socijalnu pedagogiju Islamskog pedagoškog fakulteta Univerziteta u Zenici, Studentski centar Univerziteta u Zenici i Udruženje diplomiranih socijalnih pedagoga Zeničko-dobojskog kantona organiziraju Drugi međunarodni Kongres studenata socijalne pedagogije Bosne i Hercegovine u Zenici.


2 medjunarodni Kongres studenata socijalne pedagogije

Odsjek za socijalnu pedagogiju Islamskog pedagoškog fakulteta Univerziteta u Zenici, Studentski centar Univerziteta u Zenici i Udruženje diplomiranih socijalnih pedagoga Zeničko-dobojskog kantona organizuju Drugi međunarodni Kongres studenata socijalne pedagogije Bosne i Hercegovine “IT'S TIME” u Zenici.

Drugi međunarodni kongres studenata socijalne pedagogije Bosne i Hercegovine pod nazivom “IT'S TIME”, održava se 24. i 25. aprila, 2015. godine u Studentskom centru Univerziteta u Zenici.

Temeljna intencija Kongresa je okupiti studente, stručnjake iz prakse i osobe okupljene oko pomagačkih udruženja, nastavnike sa visokoškolskih institucija, te u prijateljskom ozračju snažno i učinkovito prokomunicirati zajedničke profesionalne preokupiranosti.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane na učestvovanje u radu drugog kongresa studenata socijalne pedagogije za koji garantiraju da će biti dinamičan, moderno koncipiran i interaktivan, te oslobođen plaćanja kotizacije za učesnike.

Svojom tematskom preokupiranošću, Kongres ima namjeru tretirati slijedeća stručno-istraživačka područja:

 • trendovi razvoja Socijalne pedagogije u BiH i okruženju;
 • studijski odsjeci (komparativni prikaz),
 • studentska praksa (komparativni prikaz),
 • istraživački (znanstveni i stručni) projekti koji su se razvili u okviru studija Socijalne pedagogije u zemljama regiona i šire, s ciljem jačanja istraživačkih kapaciteta socijalne pedagogije i razvoja profesionalnog identiteta struke;
 • iskustva udruženja socijalnih pedagoga u regiji, ali i drugih srodnih strukovnih udruženja, kao i iskustva socijalnih pedagoga i studenata Socijalne pedagogije u volonterskom sektoru;
 • prilozi akademske zajednice u zemlji, regionu i šire razvoju i osuvremenjivanju znanstvene sociopedagoške paradigme, njenom konceptualnom, metodološkom i aplikativnom aspektu,
 • iskustva pojedinih profesionalnih resora sa razinom uključenosti i radne funkcionalnosti socijalnog pedagoga.

Primarna orijentiranost Kongresa je ka studentima socijalne pedagogije, ali značajno učešće i doprinos očekuje se i od studenata srodnih studijskih programa poput psihologije, sociologije, pedagogije, odgojno – obrazovnih znanosti, filozofije, prava, socijalnog rada, lingvistike, fonetike, medicine, kineziologije, te NVO-a različitih profila čiji programski ciljevi imaju dodirnih tačaka sa djelatnostima socijalnih pedagoga, te programski bliskih strukovnih udruženja.

Učesnicima na Kongresu osigurani su: Certifikat o učešću na Kongresu, promotivni materijali, smještaj, osvježenje i večernji obrok.

Rokovi:

 • Rok za prijavu učešća: 20.01.2015.
 • Rok za dostavu sažetaka: 03.03.2015.
 • Rok za dostavljanje povratne informacije o prihvatanju sažetka: 15.03.2015.

Obrasci:

 • Obrazac za prijavu učešća možete preuzeti ovdje.
 • Obrazac za prijavu sažetka možete preuzeti ovdje.

Prijavu za učešće na Kongresu i sažetak projekta dostaviti u elektronskoj formi na e-mail: drugikongresipf@gmail.com

Kontakt osobe: Aida Jašarević; Jasmina Alispahić; Irma Mujkić; Juraja Neidharta 15, 72000 Zenica Bosna i Hercegovina

(STUDOMAT.ba)