Poslovni informator: Zašto je LinkedIn bitan?

Bilo da ste radnik ili preduzetnik, student ili nezaposleni, konekcije su ključ uspjeha.


linkedin 1589469975

LinkedIn, je sve češće definisan kao društvena mreža koja okuplja profesionalce u cilju razmjene znanja i iskustva, eventualnog udruživanja zarad ostvarivanja nekog cilja ili projekta.

Znamo da su na Facebooku i Instagramu vaši prijatelji, tamo su slike vaših putovanja, izlazaka i slično. Da biste dobili dobar posao ili barem bili u prilici da se borite za isti, izuzetno je važno imati dobar LinkedIn profil, prenosi japreduzetnik.com.

Zašto LinkedIn?

Danas je nezamislivo da budete dio poslovnog svijeta, a da nemate nalog na LinkedIn-u. Isto važi i za one koji traže posao.

Da li će vam dovoljno dobar razlog biti činjenica da 94 posto regrutera ima svoj LinkedIin profil? Prošlo je vrijeme portage zaposlenih preko raznih oglasa, tu su sada društeve mreže. Bilo da ste radnik ili preduzetnik, student ili nezaposleni, konekcije su ključ uspjeha. Ostvarivanje, a zatim i ostajanje u kontaktu je veliki izazov današnjeg vremena.

linkedin 1615667750

LinkedIn je u samom vrhu poslovnih mreža jer je to je mjesto na kojem možete tražiti i možete biti nađeni. Jedan od razloga za to je što publika koju targetira veoma raznolika i svi oni mogu da nađu svoju korist.

LinkedIn je odlična online baza u okviru koje se možete informisati bilo o firmi u kojoj bi željeli da radite ili idete na razgovor za posao, predstavite sebe kao ozbiljnog profesionalca u sferi posla kojim se bavite, doprinesete bilo ličnim stavovima o temama koje se tiču posla, bilo dijeljenjem interesantnih linkova iz vaše ili interesne poslovne sfere i slično. Od vas zavisi kako ćete i koliko iskoristiti njen potencijal.

Za kraj, sve ovo možemo zamisliti ovako – LinkedIn jedan veliki simpozijum na kome su prisutni apsolutno svi poslovni i društveno-anagažovani ljudi. I vi imate privilegiju da svakom od njih pošaljete svoj CV, da čujete njihova predavanja i iskustva ili pratite način na koji razvijaju posao.