Posjetite drugu Noć istraživača – “Nauka je strava!”

Noć istraživača, najveći jednovečernji naučni šou, ovog 27. septembra se po drugi put vraća u Bosnu i Hercegovinu.


noc istrazivaca

Noć istraživača, najveći jednovečernji naučni šou, ovog 27. septembra se po drugi put vraća u Bosnu i Hercegovinu.

Poput neke “zapaljive hemijske reakcije”, proširili su se na još jednu lokaciju, te će tako otkrivati razne interesantne pojave i družiti se s istraživačima u dva grada – Banjaluci i Sarajevu.

Organizator manifestacije, Tidea d.o.o. Banjaluka, se udružio sa partnerima – HEIS Sarajevo i Oxfam Italia, koji su sa zadovoljstvom i pravim istraživačkim entuzijazmom prihvatili da pored Banjaluke, ovu magičnu noć priušte i građanima Sarajeva.

Ove godine posjetioce očekuje pravi “naučni horor”. Ovogodišnji slogan Noći istraživača BiH 2013 je “Nauka je strava!”, a učesnici će se upustiti u istraživanje svega onoga što čini nauku jezivom i strašnom, ali i dalje fascinantnom.

Program u Banjaluci biće održan od 17:00 do 23:00 časa na Trgu Krajine i Parku Petar Kočić, nakon čega će biti nastavljen žurkom pod maskama u stilu “naučnog horora”. U isto vrijeme, u Sarajevu će se istraživati i zabavljati na nekoliko lokacija: Vilsonovo šetalište, Istorijski muzej BiH, Caffe Tito, a učesnici će moći uživati u odličnim muzičkim sadržajima.

U oba grada biće upriličeni interesantni eksperimenti i projekti, druženja sa naučnicima i istraživačima u Naučnom kafeu. Takođe, posjetioci će moći saznati korisne informacije o mogućnostima za školovanje u zemlji i inostranstvu u okviru Info kutka, učestvovati u igrama i kvizovima, pogledati interesantne izložbe, navijati za omiljeni tim u takmičenju srednjoškolaca u naučno-istraživačkim prezentacijama i još mnogo toga.

Organizatori poručuju da rezervišete petak, 27. septembra, za jedan drugačiji izlazak pun novih saznanja, iskustava i otkrića, i budete spremni na sve, jer – “Nauka je strava!”

Više informacija: www.nocistrazivaca.ba

(ues.rs.ba)