Popust za studente UNSA: Prilika za odmor i zabavu studenata u Kampusu Univerziteta

Festival se održava na Kampusu UNSA i studenti imaju popust na ulaznice.


Nova lokacija Kampus 1

Garden of Dreams Festival će se ove godine održati u Kampusu UNSA. Pridružite im se od 9. do 11. juna na novom, natkrivenom Live Open Air prostoru na novoj festivalskoj lokaciji – Kampus Univerziteta u Sarajevu!

Zahvaljujući susretljivosti Univerziteta u Sarajevu, koji je prepoznao značaj i potencijal festivala Garden of Dreams, na ovoj izuzetno pristupačnoj i prostranoj lokaciji u centru grada čeka vas fenomenalna pozornica i OPEN AIR natkriveni festivalski prostor za ples i druženje, prvi ove vrste u regiji. Obzirom na nestabilno vrijeme u Sarajevu organizatori su odlučili natkriti festivalsku zonu i osigurati se u slučaju padavina, ali i visokih temperatura. Tako će ovogodišnje izdanje Garden Of Dreams Festivala biti otporno na vremenske uslove, a kako će izgledati natkriveni OPEN AIR prostor možete pogledati u galeriji. (GALERIJA)

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Osim veće i atraktivnije lokacije, kakvu događaj ove vrste i zaslužuje, saradnja sa Sarajevskim univerzitetom donijela je Festivalu i snažan vjetar u leđa za dalji rast.

– Prošlogodišnjim uređenjem i otvaranjem parka, započeli smo proces revitalizacije Kampusa Univerziteta u Sarajevu i reorganizacije njegovog prostora kako bismo, pored njegove osnovne namjene, dobili i kvalitetna mjesta za odmor, rekreaciju i zabavu. S obzirom na to da su u fokusu našeg djelovanja mladi ljudi, studenti, raduje nas što ćemo im baš na ovom mjestu, gdje mnogi od njih stiču akademska znanja i zvanja, pružiti priliku da se odmore i uživaju uz vrhunske, svjetske muzičke umjetnike. S druge strane, saradnjom s muzičkim festivalom Garden of Dreams želimo dati doprinos razvoju kreativnih industrija, čiji je potencijal za razvoj turizma i privrede u cijelosti nedovoljno iskorišten i nepravedno zapostavljen, istakao je prof. dr.sc. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu.

UNSA 40 mediji 1200x800@2x 1

Popust za studente UNSA – 40%

S obzirom na sjajnu saradnju sa UNSA i činjenicom da se početak ovogodišnjeg izdanja Garden of Dreams festivala poklapa s krajem akademske godine na Univerzitetu u Sarajevu, ovo je sjajna prilika za odmor i zabavu studentske populacije, koji će moći kupiti ulaznice po cijeni nižoj od 40%.  Studentske ulaznice bit će dostupne na u prostorijama Vijeća mladih Novo Sarajevu u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo. Svaki student/ica Univerziteta u Sarajevu će moći kupiti maksimalno dvije ulaznice s popustom, za što je potrebno predočiti važeći index.

Garden of Dreams Festival otvara svoja vrata u petak, 9. juna, u 16.00 sati, kada će na SARA LIVE OPEN AIR STAGE-u nastupiti Brown Sugar, Vojko V, Artan Lili, Who See, Random, Velahavle, a vrhunac zabave očekujemo uz nastup svjetske muzičke zvijezde, Toma Odella.

U subotu, 10 juna, svirka u Kampusu starta u podne i pleše se sve do ponoći uz Electronic Open Air Stage, na kojem nas čekaju Echonomist, Woo York, After Affair, Kristijan Molnar, Rajot, Luka Cikic i za kraj karizmatični velikan svjetske elektronske scene Chris Liebing. Nakon toga, slijedi poslastica i posljednji event festivala. Na Jägermeister NIGHT STAGE-u u Domu mladih nastupaju fenomelani Ame, Recondite, Ruede Hagelstein, Goran Emkić, Ena Smajić i Adnoir.

Kako navode organizatori, sada kada je Bašta snova dobila krov, ni jako sunce niti kiša više ne mogu pokvariti užitak i spriječiti nas da na GoD festivalu plešu još jače i sanjaju glasnije. DREAM LOUDER!