Političarka iz Goražda Edita Velić proglašena mladom influensericom godine

Titulu mladog influensera godine dodjeljuje platforma Emerging Europe.


Edita Velić / Foto: Facebook
Edita Velić / Foto: Facebook

European Union Visitors Programme (EUVP) je objavio da je njihovoj polaznici, mladoj bh. političarki Editi Velić iz Goražda, nedavno dodijeljena titula mladog influensera godine koju dodjeljuje platforma Emerging Europe.

Radi se o platformi fokusiranoj na 23 zemlje koja vodi više inicijativa koje ističu održivi razvoj temeljen na inovacijama.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

 – Njena opredjeljenost da podrži učešće mladih žena u politici i da osudi rodno nasilje sa kojim se političarke često suočavaju, prepoznata je među radom mnogih drugih, pohvalili su se iz EUVP-a.

Podsjećaju da je u njihovom programu učestvovala u junu 2021. godine, prilikom čega se bavila važnim temama poput jačanja demokratije i zaštite građana i njihovih sloboda.

Kako dodaju, uprkos mladosti, Velić je izgradila karijeru u politici te su podsjetili na njen angažman u Skupštini BPK.

 – Sa velikom radošću EUVP čestita gospođici Velić na ovom važnom postignuću koje odražava njen angažman u osnaživanju žena u Bosni i Hercegovini. Želimo joj sreću i svaki uspjeh u nastavku njenog važnog rada, zaključili su iz EUVP-a.

📢 The 🇪🇺 EUVP proudly announces that its Alumna, 🇧🇦 Bosnia and Herzegovina’s young politician Ms Edita Velić, was…

Objavljuje European Union Visitors ProgrammePetak, 8. listopada 2021.

EUVP promiče vrijednosti i interese EU na globalnom nivou organiziranjem studijskih posjeta i aktivnosti za mlade političke lidere i osobe koje kreiraju javno mnijenje izvan EU, piše Klix.ba.

Podsjetimo, nakon napuštanja Demokratske fronte, Velić je pristupila Narodu i pravdi.