Pokrenute aktivnosti na izgradnji prve zgrade u Kampusu Univerziteta u Tuzli

Počinju aktivnosti na izgradnji zgrade u koju će biti smještena četiri fakulteta.


kampus tuzla
Foto: Printscreen/Regulacioni plan/Zavod za urbanizam Tuzla

Vlada TK je danas prihvatila Informaciju o provedenim aktivnostima projekta Kampus Univerziteta u Tuzli i planirane aktivnosti sa ciljem početka građevinskih radova izgradnje prve građevine u koju će biti smješteni Edukacijsko-rehabilitacijski, Ekonomski, Filozofski i Pravni fakultet.

Iz dinamike prethodno provedenih aktivnosti vidljivo je da Univerzitet u Tuzli čini sve da što prije započnu građevinski radovi izgradnje prvog objekta u koji će biti smještena navedena četiri fakulteta, te su precizirani rokovi budućih aktivnosti koje bi u konačnici u februaru iduće godine trebali rezultirati objavom tendera za izvođenje radova izgradnje građevine.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Do manjeg prolongiranja dijela aktivnosti koji bio planiran Planom nabavki Univerziteta u Tuzli za 2023. godinu, došlo je zbog žalbenog postupka po objavljenom tenderu za izradu glavnog projekta, koji je uzrokovao pomjeranje konačnih rokova.

Ukupni troškovi izgradnje građevine za ova četiri fakulteta, po principu „ključ u ruke“, bez opremanja građevine procijenjena su na 24 miliona KM, a inicijalna sredstva, koja su i dostatna u ovom trenutku već je osigurala Vlada TK, piše Tuzlainfo.ba.