Plakat za upis na fakultet uzburkao društvene mreže: Da li je ovo poziv na korupciju?

"Dobar advokat zna zakon. Pametniji vodi sudiju na ručak". Da li je ovakav citat poziv na korupciju?


fakultet
Foto: Instagram

Univerzitet “Megatrend” ponovo je uzburkao javnost novim bilbordom, ovog puta porukom: “Dobar advokat zna zakon. Pametniji vodi sudiju na ručak”, što je dio javnosti ocijenio kao afirmisanje korupcije i pozvao nadležne da se “Megatrendu” oduzme akreditacija, dok u toj ustanovi kritičarima odgovaraju – “ne znate ništa o marketingu”.

U Ministarstvu prosvjete ističu da takav način reklame nije primjeren, ali da na reklamiranje visokoškolskih ustanova ne mogu da utiču, piše RTS.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Ministar prosvjete Branko Ružić smatra da poruka na bilbordu nije primjerena i da je za osudu.

  – Na bilbord bilo koje visokoškolske ustanove, a naročito privatnih, nismo u poziciji da utičemo i da opredjeljujemo ukus onih koji žele da takvim reklamama privuku studente. Moja lična i ocjena Ministarstva je da bilbord sa takvom porukom nije primjeren, rekao je Ružić za Tanjug.

Na konstataciju da je na bilbordu istaknuta poruka koja vrijeđa profesiju i promoviše korupciju, rekao je da se sa tim slaže:

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Megatrend univerzitet (@megatrenduniversity)

 – Nije primjereno, jeste za osudu. Zakon je jasan, držim se zakona i vladavine prava. Svašta se reklamira u ovoj državi. Poruka je za osudu.

Ružić je dodao da ne želi da sada zalazi u motive i želje onih koji su osmišljavali poruku.

 – Možda su imali najplemenitije želje, ali sa takvim porukama… To je kao kada kažu da je i put do pakla popločan najboljim namerama, dodao je ministar.

S druge strane, na “Megatrendu” smatraju da su povukli pravi potez, pa direktor Odsjeka za marketing i odnose sa javnošću Nemanja Kadić kaže da je ta reklama privukla buduće studente, te da je u posljednja četiri dana prijemni ispit polagalo već 80 kandidata.

Uz to, Kadić skreće pažnju da je poruka “pozajmljena” od čuvenog Marka Tvena i čudi ga što to gotovo niko nije prepoznao.

 – Više bih volio da se pažnja skrene na to što pojedinci ne znaju ko je Mark Tven, kaže Kadić za Tanjug na pitanje da li su takvom reklamom zapravo pozvali na korupciju.