Pet zagonetki za najinteligentnije detektive

Lupu u ruke, mantil na leđa i kačket na glavu. Probajte razmišljati poput profesionalca i riješiti ovih pet detektivskih zagonetki.


842196 61859 gtcyfkpiaz 1498767406

U nastavku se nalazi pet zagonetki, a na kraju članka pročitajte i rješenja. 🙂

1. Otrovna pića

Marisa i Julijana su zajedno izašle na piće. Naručile su isto piće. Julijana je bila stvarno žedna i popila je pet pića dok je Marisa završavala prvo. Sva pića su bila otrovna, ali samo je Marisa umrla, iako je popila manje. Zašto?

Pica

2. Ljubav na sahrani

Djevojka je na sahrani svoje majke, tu upoznaje nepoznatog muškarca koji je također na sahrani. Kako ga nije poznavala, a bila je zauzeta nije ga stigla pitati za ime ili broj. Nije ga mogla pronaći. Nekoliko dana kasnije njena sestra umire, policija sumnja na ubistvo. Ko je ubojica?

Sahrana

3. Ukradeni prsten

Nikol je otišla u policiju da prijavi da je neko ukrao njen prsten. Kada je policija došla u njenu kuću, primijetili su da je prozor razbijen i staklo je napolju, unutra je bio totalni nered, a na tepihu je bilo prljavih tragova, ali nije bilo drugih znakova provale. Sljedećeg dana, policija je uhapsila Nikol zbog prevare. Zašto?

Provala

4. Otrov

Serijski ubojica oteo je 5 različitih ljudi i svakom od njih dao čašu vode i dvije pilule. Rekao je da odaberu jednu pilulu, a on će uzeti drugu. Ubojica je rekao da je jedna pilula otrovna, a druga bezopasna. Nakon što su popili vodu i po jednu od pilula, svi oteti su umrli. Kako?

Otrovne pilule

5. Misterija medenog mjeseca

Par je otišao na Havaje na medeni mjesec. Nažalost, muž se vratio kući sam, jer je njegova žena poginula. Nakon što je policija razgovarala s putničkom agencijom, muž je uhapšen za ubistvo žene. Kako su znali da je on ubojica?

karta

Rješenja pogledajte u nastavku… 👇