Patite od glavobolja? Saznajte šta one kažu o vašem zdravlju!

Blizu 12 miliona ljudi na svijetu ima pogrešnu dijagnozu, i taj broj nije konačan. Naprotiv, povećava se iz godine u godinu.


Foto: Screenshot | WittyFeed

Najveći problem jeste što većina od pomenute brojke – sama sebi da dijagnozu, a ta je najčešće – glavobolja. Još veći problem jeste taj što glavobolja, odnosno način na koji vas glava boli može dosta da kaže o vašem zdravlju.

Skok tenzije, glavobolja zbog iscrpljenosti tokom dana su one “standardne”, ali mjesto i način na koji vas boli glava može dosta da kaže o opasnim oboljenjima koje možete potencijalno imati.

Tupa bol oko nozdrva najčešće kaže da imate probleme sa sinusima, ali vrsta boli i mjesto gdje glava boli prijetnja su za evenutalne jako opasne bolesti – koje mogu završiti na najgori način.

1. Gromkolika bol

Glava vas zaboli iznenada, i nepodnošljiva bol je prisutna negdje oko 60 sekundi. Morate na pregled hitno – vjerovatno je da krvarite iz mozga.


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X