Ovo su najbolji studenti bh. porijekla u Austriji

Uručene su nagrade najboljim studentima bosanskohercegovačkog porijekla u 2021. godini,


Foto: Inmedia.ba
Foto: Inmedia.ba

Tokom manifestacije rođendan Bosne dodijeljene su vrijedne nagrade studentima iz BiH, a u članstvo Društva su primljeni Ivica Osim i Bogić Bogićević.

Bosansko Akademsko Društvo u Austriji tradicionalno organizuje svečanost povodom rođendana Bosne s ciljem da se ojača svjesnost bosanskog duha i bosanstva.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Najbolji studenti iz BiH

Tokom ovogodišnjeg rođendana koji je obilježen manifestacijom u Diplomatskog akademiji u Beču 15. oktobra 2021. godine, uručene su i nagrade najboljim studentima bosanskohercegovačkog porijekla u 2021. godini, koji studiraju na austrijskim univerzitetima.

Tako su za najbolje ocjene na bachelor dijelu studija u Austriji, uz dokaz upisa na master studij nagradu dobile Bajrić Una, studentica farmacije i Buko Aiša, studentica genetike i bioinžinjeringa. Najbolje ocjene na master studiju u Austriji (ne računajući bachelor) imala je Grkavac Jelena, studentica međunarodnog menadžmenta u Klagenfurtu.

Nagradu za najbolje ocjene prve tri godine studija koji traje četiri i više godina (bez bachelor sistema) u Austriji dobila je studentica prava Kušljugić Mirna. Među dobitnicima je i Hubana Tarik, student inžinjerskih nauka, čije su ocjene najbolje na doktorskim studijima u Austriji.

Pehar za Osima i Bogićevića

Osim nagrada za sjajnu bh. omladinu, ovu manifestaciju obilježilo je i članstvo u Bosansko Akademsko Društvo Ivice Osima i Bogića Bogićevića.

Uručena im je posebna “članska karta” u vidu pehara Bosanskog Akademskog Društva od strane prvog predsjednika Dževada Karahasana i sadašnjeg predsjednika Sirađa Duhana, piše Inmedia.ba.