fbpx

Ovo je najljepša ljubavna poruka svih vremena

Čestitka koju je Johnny Cash napisao svojoj supruzi June Carter proglašeno je najljepšim ljubavnim pismom svih vremena.


Inače, pismo je napisano 1994. godine, a “čovjek u crnom” supruzi je čestitao 65. rođendan i tako osvojio brojne glasače koji su u anketi britanskog osiguravajućeg društva Beagle Street uoči Valentinova birali najljepše ljubavno pismo.

Sretan rođendan, princezo. Starimo i navikavamo se jedno na drugo. Isto razmišljamo. Čitamo jedno drugom misli. Znamo šta želimo bez ijednog postavljenog pitanja. Ponekad jedno drugome malo idemo na živce. Ponekad možda i jedno drugo uzimamo zdravo za gotovo. Ali ponekad, kao danas, razmišljam o svemu i postaje mi jasno koliko sam srećan što sam život proveo s najboljom ženom koju sam upoznao. Još uvijek me fasciniraš i inspiriraš. Činiš me boljom osobom. Ti si predmet mojih želja i glavni razlog zbog kojeg postojim. Jako te volim.

Sretan rođendan, princezo.

John

Johnny Cash bio je američki tekstopisac, pjevač i gitarist iz Kingslanda. Njegov inovativni stil karakteriše fuziju žanrova poput countryja, rocka i bluesa. Smatran je za “kralja country muzike”, te za jednog od najuticajnijih muzičara dvadesetog stoljeća. Cash je bio poznat po svom dubokom glasu i po nošenju tamne odjeće zbog koje je stekao nadimak “Čovjek u crnom”. Bilo je tipično za njega da svoje koncerte započinje frazom: “Hello, I'm Johnny Cash.” (Pozdrav, ja sam Johnny Cash).


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!