Ovo je najljepša ljubavna poruka svih vremena

Čestitka koju je Johnny Cash napisao svojoj supruzi June Carter proglašeno je najljepšim ljubavnim pismom svih vremena.


Inače, pismo je napisano 1994. godine, a “čovjek u crnom” supruzi je čestitao 65. rođendan i tako osvojio brojne glasače koji su u anketi britanskog osiguravajućeg društva Beagle Street uoči Valentinova birali najljepše ljubavno pismo.

Sretan rođendan, princezo. Starimo i navikavamo se jedno na drugo. Isto razmišljamo. Čitamo jedno drugom misli. Znamo šta želimo bez ijednog postavljenog pitanja. Ponekad jedno drugome malo idemo na živce. Ponekad možda i jedno drugo uzimamo zdravo za gotovo. Ali ponekad, kao danas, razmišljam o svemu i postaje mi jasno koliko sam srećan što sam život proveo s najboljom ženom koju sam upoznao. Još uvijek me fasciniraš i inspiriraš. Činiš me boljom osobom. Ti si predmet mojih želja i glavni razlog zbog kojeg postojim. Jako te volim.

Sretan rođendan, princezo.

John

Johnny Cash bio je američki tekstopisac, pjevač i gitarist iz Kingslanda. Njegov inovativni stil karakteriše fuziju žanrova poput countryja, rocka i bluesa. Smatran je za “kralja country muzike”, te za jednog od najuticajnijih muzičara dvadesetog stoljeća. Cash je bio poznat po svom dubokom glasu i po nošenju tamne odjeće zbog koje je stekao nadimak “Čovjek u crnom”. Bilo je tipično za njega da svoje koncerte započinje frazom: “Hello, I'm Johnny Cash.” (Pozdrav, ja sam Johnny Cash).


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!