Ove tri navike su glavni krivci zašto se stalno osjećate i izgledate umorno

Vaše životne navike diktiraju vaše raspoloženje, zdravlje, izgled i još mnogo toga.


Kada čujete kako fitness treneri neprestano ističu da bi svaki dan bilo dobro započeti tjelovježbom i zdravim doručkom, nemojte samo zakolutati očima i ignorisati to. Naime, upravo su to neke od osnovnih stavki koje utječu na razinu energije koju imate na dnevnoj bazi. Ovo su tri najgore navike zbog kojih se iz dana u dan osjećate pospano i bezvoljno, piše tuzlanski.ba.

Premalo spavate

Do tri ujutro visite na mobitelu i onda mukotrpno slušate alarm od 6 do 7? Prestanite to raditi i usvojite zdravu večernju rutinu koja se sastoji od relaksacije, čitanja knjige umjesto gledanja u mobitel ili televizor i odlaska na spavanje u razumno vrijeme.

Ne krećete se dovoljno

Svakog biste dana barem sat vremena trebali odvojiti za neku fizičku aktivnost. Bilo da je riječ o šetnji parkom ili treningu u teretani, vašem je tijelu kretanje prijeko potrebno kako bi normalno funkcionisalo.

Jedete previše i jedete nezdravo

Griz kolača, griz sendviča, instant kafa s okusom i par zalogaja tjestenine koje ne računate u svoj dnevni unos kalorija igraju itekako važnu ulogu u vašem organizmu. Nezdravi ugljikohidrati uključujući i prevelike količine šećera, proizvodi s mnogo umjetnih sastojaka i bojila razlog su zašto nemate energije i zašto ne možete smršavjeti ni grama. Pokušajte planirati svoje obroke, jedite što više povrća, voća i proteina te naučite pristojno odbiti slatkiše i grickalice na poslu ili bilo kojem drugom mjestu jer vam donose puno više štete nego koristi.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X