Ova atrakcija bi privukla pažnju mnogim studentima: Na havajskom otoku teče potok alkohola

Na havajskom otoku Oahu otkriven je potok alkohola.


Foto: Envato
Foto: Envato

Otok Oahu je udaljen 24 kilometra od Honolulua, glavnog grada Havaja, a na njemu je otkriven potok iz kojeg se širi miris piva. Razlog je to što je voda kontaminirana alkoholom nakon što je došlo do curenja iz skladišta alkoholnih pića.

Ovaj otok je privukao pažnju lokalnih aktivista koji su primjetili čudan miris u njegovoj okolini, prenosi Tuzlanski.ba.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Kada smo došli ovdje, osjetili smo miris kao u pubu čija vrata nisu otvarana nekoliko dana, rekla je aktivistkinja Carroll Cox za Hawaii Nes Now.

Informativni magazin

Lokalni mediji su uzeli uzorke vode i testirali ih u privatnom laboratoriju, a ispostavilo se da su pozitivni na alkohol, odnosno 1,2 posto supstance. To je jednako četvrtini sadržaja alkohola u pivu i dovojlno je da izazove opijenost. Potom su se umiješale i lokalne vlasti te je pokrenuta istraga o izvoru kontaminacije.

Utvrđeno je da je riječ o odvojnoj cijevi koja dolazi iz skladišta najvećeg havajskog distributera alkohola, kompanije Paradise Beverages. Predstavnici kompanije su saopćili da sarađuju s vlastima na rješenju ovog problema.