Otvorene prijave za Beogradski model Evropske unije 2014

Ovogodišnji Beogradski model Evropske unije okupiće gotovo 300 učesnika iz 50 zemalja i predstavljaće najveći projekat do sada.


BEUM 2014

Ovogodišnji Beogradski model Evropske unije okupiće gotovo 300 učesnika iz 50 zemalja i predstavljaće najveći projekat do sada.

Kandidati će tokom prijave moći da izaberu jednu od pet uloga na simulaciji: poslanici u Evropskom parlamentu, ministri u Savjetu EU, šefovi država i vlada u Evropskom vijeću, lobisti i novinari.

Prijave su otvorene za studente iz cijele Evrope, a zainteresovani se mogu prijaviti preko web-sajta: www.belgrade-meu.org.

Prijave su otvorene do 31. avgusta 2014. godine.

Zbog izuzetno velikog interesovanja, prijave će se razmatrati po prispjeću, tako da se savjetuje svim zainteresovanim da se prijave što ranije kako bi osigurali svoje mjesto na Beogradskom modelu EU.

Beogradski model Evropske unije je studentski projekat započet 2011. godine, koji je tokom prethodna tri izdanja okupio preko 500 mladih lidera iz preko 50 zemalja. Glavni cilj projekta je da mlade nauči kako funkcioniše donošenje odluka unutar Evropske unije, dajući im šansu da, preuzimajući aktivne uloge steknu uvid u legislativne procese EU.

BEUM 2014 će se održati između 15. i 19. oktobra 2014. godine u Narodnoj skupštini Republike Srbije u Beogradu.

Sve dodatne informacije o projektu Beogradski model Evropske unije 2014 – BEUM 2014 možete pronaći na sajtu: www.belgrade-meu.org

(portalmladi.com)