Otvoren poziv za Western Balkans Youth Team: Sarajevo Film Festival u očima mladih

Sarajevo Film Festival (SFF) i Regionalni ured/kancelarija za saradnju mladih (Regional Youth Cooperation Office – RYCO) u saradnji sa Forum Civil Peace Service – forumZFD i USAID-ovim projektom PRO-Budućnost, organiziraju posebnu projektnu aktivnost pod nazivom In Youth Eyes: WESTERN BALKANS YOUTH TEAM koji će okupiti mlade sa Zapadnog Balkana kako bi prisustvovali SFF-u, te kroz „svoje oči“, odnosno iskustvo ispričali priču o interkulturalnom dijalogu, saradnji mladih, raznolikosti i izgradnji mira.


ryco

Kao partner projekta Dealing with the Past u sklopu SFF-a, RYCO pruža priliku mladima sa Zapadnog Balkana da posjete Sarajevo, upoznaju svoje vršnjake, istražuju, posmatraju i uče o našim zajednicama i drugima kroz filmove, diskusije, ali i šetnjom kroz ulice grada Sarajeva u njegovim najboljim trenucima.

Rok za prijavu je do 10. jula 2020, a poziv za prijavu možete pogledati ovdje.

Organizatori se nadaju velikom odzivu mladih iz svih dijelova Zapadnog Balkana, koji su spremni učiti, ulagati u svoja znanja i vještine te iskusiti atmosferu Sarajeva tokom SFF-a. Ukoliko budete imali pitanja ili neko od zainteresiranih vam se javi s upitima, lokalna kancelarija/ured RYCO-a u BiH stoji vam na raspolaganju.