Otvoren konkurs „Čiča-miča, traži se dobra priča“

Prvaci u plivanju, kajaku, boksu; preduzetnici iz Banje Luke, Sarajeva i Mostara; umjetnice iz Hercegovine, Srednje Bosne, Krajine – sve su to samo neke od priča ispričanih kroz platformu mionama.ba, koja za cilj ima kreiranje medijskog prostora za pojedince i pojedinke, inicijative, grupe i aktivnosti u cijeloj Bosni i Hercegovini.


Čiča miča konkurs scaled

Pod sloganom „Čiča-miča, traži se dobra priča“ tim projekta Mi o nama raspisao je konkurs za pronalazak novih priča o autentičnim sudbinama i naporima, koje čekaju da budu ispričane.

Mionama.ba je platforma nastala kao odgovor na potrebu za medijskim prostorom koji bi isticao pojedince i načine na koji oni svakodnevno mijenjaju svijet – onaj oko sebe. Pored tima koji već radi na dokumentovanju priča, u cijeli proces smo željeli uključiti i naše sugrađane, koji u zapravo svakodnevno dolaze u susret sa pričama vrijednim pripovijedanja. U jednu ruku, želimo ih motivisati da takve priče prepoznaju, a potom i da doprinesu njihovom prenošenju, istakao je Mirza Ajnadžić, iz Centra za kulturnu i medijsku dekontaminaciju (CKMD), koji provodi projekat.

U konkursu mogu učestvovati sve punoljetne osobe iz Bosne i Hercegovine, koje putem svojih profila na društvenim mrežama izvrše prijavu u skladu s pravilima Konkursa, u periodu do 22.10.2020. godine. Učesnici/e prijave, isključivo elektronskim putem, trebaju poslati sažetak priče koju žele prijaviti i svoje osnovne podatke, putem Facebook ili Instagram stranice Mi o nama. Predložene priče trebaju biti prilagođene mogućnosti realizacije u formi kratke video ili foto priče.

Odabir pobjednika konkursa će obaviti stručni žiri, a četiri najbolje priče će biti nagrađene učešćem u produkciji predložene priče, sa kreativno-produkcijskim timom Mi o nama, te jednim Masterclass kursom po vlastitom izboru, iz oblasti filma & TV-a, pisanja, dizajna,ili fotografije & mode.

Projekat Mi o nama se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), a više detalja o pravilima konkursa možete pronaći na njegovoj službenoj Facebook stranici.