Osvojite stipendiju na Univerzitetu Victoria u Australiji

 Osvojite stipendiju na Univerzitetu Victoria u Australiji

Univerzitet Victoria nudi stipendiju pod nazivom COVID-19, koja je namijenjena za osnovne i master studije na polju predmeta ponuđenih na ovom univerzitetu.

Studentima će se dodijeliti do 6 000 australijskih dolara za prva dva semestra, a nakon toga će biti organizirano rangiranje studenata radi produžetka školarine, na bazi akademskog uspjeha. Vrijednost je 1 500$ po semestru, za ostatak studija. Ukupna vrijednost školarine iznosi do 15 000 australijskih dolara za četverogodišnje osnovne studije.

Za stipendiju su kvalifikovani svi studenti koji se uključuju na osnovne ili master studije na Victoria univerzitetu u Melbourneu u drugom semestru ili trećem tromjesečju 2020. godine. Studenti koji su već stipendisti neke druge organizacije ili ustanove nisu kvalifikovani.

Detaljnije možete pročitati na stranici Univerziteta.

Ajla B.

Ajla B.

Studentica sam Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Svestrana osoba, a pored prava posebice se interesujem za književnost. Pišem, a moji radovi su nagrađivani, te objavljeni u nekoliko zbornika i časopisa. Zaljubljenik sam u svaki vid umjetnosti, a lično smatram da je "umjetnost - sve što nas okružuje".

Možda te i ovo zanima?