Ostavila momka jer nema diplomu: “Bitno je da partneri imaju isti stepen obrazovanja, evo zašto…”

U čestim razgovorima koji se tiču ljubavi, raspravlja se upravo o tome trebaju li interesi budućih partnera biti isti, treba li biti isti njihov stupanj obrazovanja, mjesečna primanja i slično.


depressed couple sitting together after break up conversation indoor
Foto: Envato

Iako svaka veza funkcionira na svoj način, većina ljubavi rodi se iz sličnosti i/ili povezanosti koju pronađemo s partnerom, ali, čak ni to ne mora biti slučaj.

U čestim razgovorima koji se tiču ljubavi, raspravlja se upravo o tome trebaju li interesi budućih partnera biti isti, treba li biti isti njihov stupanj obrazovanja, mjesečna primanja i slično. I dok svako njeguje svoja uvjerenja, jedna djevojka se na popularnoj stranici Ispovesti nedavno požalila da nema sreće u ljubavi.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Naime, ona je ostavila svog momka upravo zbog nedostatka zajedničkih interesa koje ona povezuje sa stepenom obrazovanja. Već smo u nekoliko navrata pisali o tome kako veze mladih nisu uspijevale zbog razlike u stepenu obrazovanja, a to je i sada slučaj.

Čast izuzecima, ali…

Bitno je da su muškarac i žena slični po stupnju obrazovanja. Evo, na žalost, izjavljujem ovo, započinje djevojka.

Mislila sam donedavno da je sve u ljubavi i uzajamnom poštovanju, ali ako nemate slične interese, a realno ne možete ih imati ako je on završio srednju, a ona fakultet i obrnuto, tu dolazi do velikog problem, piše djevojka pa pojašnjava tvrdnjom da sa svojim bivšim dečkom nije imala o čemu razgovarati.

– Evo nakon par godina veze došli smo do toga da kad se vidimo,šutimo. Prekinuli smo. Čast izuzecima kojima veza ili brak uspijevaju bez obzira na stepen obrazovanja i interesa, i čast onima koji se vole svaki dan kao i prvog dana, ja definitivno nemam sreće, smatra djevojka, prenosi MojFaks.

Kako kaže, smijao joj se kad je rekla da ju zanimaju Svemir i tajne Egipta i da joj je fascinantna cijela priča oko sfinge i piramida, na što ju je, kako dodaje, samo pogledao i rekao da nije normalna uz komentar da joj je jako dosadno u životu ako ju zanimaju takve stvari.

Ne, nego će me zanimati isključivo traktori i prasenje krmača…, napisala je djevojka.

Interesi i obrazovanje nisu isto

Čitatelji su nesretnoj djevojci pokušali pojasniti da obrazovanje i interesi ne moraju biti povezani.

Ovo i nema veze s obrazovanjem, koliko s vašim različitim karakterima. Poznajem ljude s dobrim fakultetom pa jedino znaju pričati o fitnesu i svojim uspjesima jer nisu pročitali niti jednu knjigu ni znanstveni članak osim stručne literature. A znam i ljude sa srednjom školom koji imaju ogromno opće znanje i inteligenciju. Nije do faksa, nego do osobe. Prekinuli ste radi različitih stavova i interesa, ne stupnja obrazovanja, poručuje netko u komentarima.

Apsolutno tačno, slaže se neko s ovim komentarom.

Samo mi nije jasno kako su izdržali i tih par godina, kako to nije vidjela odmah.

Od ostatka komentatora, većina se ipak složila da stepen obrazovanja ne mora ništa značiti u romantičnom odnosu ako imaju zajedničke interese i teme, a da su ipak najbitnija komunikacija, razumijevanje i shvaćanje druge osobe.