Online pozorište: Pratite MESS festival iz svog doma

Iako ne možemo otići u pozorište, na koncert ili u galeriju, kultura ne mora stati. Sarajevska pozorišta ti daju šansu da u njihovom repertoaru uživaš iz udobnosti svog doma.


theater seats 1587655346

Ovogodišnji MESS festival je bilo nemoguće organizovati na ustaljen način, kao dosadašnjih godina, no koristeći malo mašte i improvizacije, publika neće ostati bez svog kulturnog događaja očekivanog duži period vremena.

Ljubitelji dasaka koje život znače, imat će priliku pomoću zvaničnih fb i yt linkova naših pozorišta, pogledati 8 izvanrednih predstava. Pozorišta su i proteklo vrijeme, otkako su njihove brave zaključane, publici davala mogućnost da prate predstave koje su već bile na repertoarima. Na svakoj od predstava koja se davala putem zvaničnih yt kanala zabilježen je veliki broj pregleda,  što se očekuje i sada.

U projektu online pozorišta učestvuju Narodno pozorište Sarajevo, Kamerni teatar 55, Sarajevski ratni teatar SARTR, te Pozorište mladih Sarajevo. Linkove za online predstave možete naći na njihovim instagram i facebook stranicama, ali i na twitter nalogu MESS Festivala. 

Nadamo se da ćete svoje vrijeme provesti uživajući u barem jednoj od predstava, čiji spisak vam donosimo u nastavku:

mess