Oglasio se i ministar MUP-a: “Na ključnim pozicijama u našoj zemlji ne mogu i neće biti osobe s falsifikovanim fakultetskim diplomama”

"Svi smo ohrabreni time što je intelektualna elita, predstavnici Senata UNSA, počela djelovati i baviti se svojim poslom jer univerzitetski profesori koji rade s lažnim zvanjima ne služe na čast akademskoj zajednici."


aljosa campara

Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara kazao je da nije iznenađen odlukom Senata Univerziteta u Sarajevu da Sebiji Izetbegović poništi zvanje magistra nauka jer je, kako je istakao, već duže vrijeme svima jasno da nešto s njenom diplomom nije uredu.

Pročitajte Odluku Senata UNSA kojom se Sebiji Izetbegović oduzima akademsko zvanje

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

– Nisam iznenađen odlukom Senata Univerziteta u Sarajevu jer već duže vrijeme svima je jasno kako s diplomom Sebije Izetbegović nešto nije uredu. Drago mi je što je akademska zajednica napokon stavila tačku na tu priču koja je opterećivala Medicinski fakultet u Sarajevu, UNSA i cjelokupni obrazovni sistem u BiH, kazao je Čampara.

Istakao je da na ključnim pozicijama u BiH ne mogu i neće biti osobe s falsifikovanim fakultetskim diplomama.

– Mi imamo dovoljno obrazovanih ljudi koji, za razliku od Sebije Izetbegovića i Osmana Mehmedagića, imaju legalne diplome, stručnost i ostale potrebne kvalifikacije da obavljaju važne funkcije u institucijama sistema. Žena koja javno kaže kako neće liječiti malodobno dijete i koja prijeti masovnim grobnicama ne može biti direktorica najvećeg kliničkog centra u Bosni i Hercegovini. Takve nehumane izjave dovoljno govore o profilu i kvalifikacijama tog ljekara, rekao je Čampara.

Izetbegović izdala novo saopštenje: “Odluka Senata UNSA je motivisana političkim razlozima”

Dodao je da su polupismeni kadrovi s lažnim fakultetskim diplomama, koji su godinama bili jezgro i uzdanica SDA, uništili ovu stranku.

– Svi smo ohrabreni time što je intelektualna elita, predstavnici Senata UNSA, počela djelovati i baviti se svojim poslom jer univerzitetski profesori koji rade s lažnim zvanjima ne služe na čast akademskoj zajednici, kazao je ministar.

Čampara tvrdi da je zadnje tri godine otvoreno i transparentno govorio o strahu koji je SDA nametnula ljudima, a posebno intelektualnoj eliti u BiH, dodavši da je posebno zadovoljstvo vidjeti da je došao dan kada se strahu pogledalo u oči.