Održani Dani prava i kriminalistike 2023.

Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana je tradicionalna studentska manifestacija „Dani prava i kriminalistike 2023.“ koju je organizirao Studentski zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.


Odrzani Dani prava i kriminalistike 2023 9

Dani prava i kriminalistike 2023. održani su kroz tri dana, od 29. do 31. maja 2023. godine. Manifestaciju je otvorila prof.dr.sc. Snježana Pehar, dekanica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Na otvaranju programa prigodnim riječima obratila je se i Ana Šego, predsjednica Studentskog zbora Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Studenti su pokazali zainteresiranost za ovogodišnje dane na kojima su izložene aktualne teme. Valerija Galić, predsjednica Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, održala je predavanje o ustavno – pravnom položaju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, dok je drugog dana manifestacije održan debatni turnir u organizaciji Debatnog kluba Sveučilišta u Mostaru i predavanje djelatnika Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Borisa Grubešića i Anite Matijević, koji su prezentirali rad tužiteljstva i podijelili svoja iskustva o putu od studentskih klupa do pravosudnih institucija.

Odrzani Dani prava i kriminalistike 2023 6

Dani prava i kriminalistike 2023. zatvoreni su simulacijom suđenja pred Europskim sudom za ljudska prava koju su izveli studenti koji su predstavljali Moot Court klub Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru na XVII. Regionalnom Moot Court natjecanju pred Europskim sudom za ljudska prava.

Studentski zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru zahvaljuje se svim sudionicima, profesorima i studentima koji su pomogli u organizaciji ovog iznimno važnog događaja.

Odrzani Dani prava i kriminalistike 2023 1