Odloženo poništenje zvanja doktora nauka za Sebiju Izetbegović

Općinski sud u Sarajevu je odložio poništenje zvanja doktora nauka direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebije Izetbegović.


sebija 1
Foto: Facebook

Rješenje Suda, koje je ustupila Senka Nožica kao advokatica Sebije Izetbegović, donijeto je 22. juna, a u njemu je istaknuto sljedeće:

– Usvaja se prijedlog za određivanje mjere osiguranja, pa se određuje mjera osiguranja kojom se odlaže izvršenje zaključka Senata UNSA iz 13. aprila kojim je poništen upis u matičnu knjigu doktora nauka koja se vodi kod UNSA te zabranjuje Univerzitetu da preduzima radnje i druge aktivnosti na izvršenju navedenog zaključka i rješenja do pravomoćnog okončanja parničnog postupka.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Naglašeno je da se ovom mjerom osiguranja zamjenjuje privremena mjera osiguranja te da važi od dana donošenja do naredne odluke suda.

Podsjećamo, UNSA je 13. aprila Izetbegović poništio diplomu doktora nauka, a 16. maja je dobila otkaz na Medicinskom fakultetu UNSA. To se desilo nakon što je UNSA razmatrao indicije da je nezakonito stekla navedeno zvanje.

Advokatica Nožica: Odluka Općinskog suda je značajna jer zaustavlja hajku na direktoricu Izetbegović