Objavljen spisak bh. studenata za ferijalni rad u Njemačkoj

Agencija za zapošljavanje BiH izvršila je selekciju prijava za ferijalni rad u Njemačkoj, pristiglih na adresu Agencije.


bundesagentur fuer arbeit agencija bih

Agencija za zapošljavanje BiH izvršila je selekciju prijava za ferijalni rad u Njemačkoj, pristiglih na adresu Agencije.

Spisak studenata čije će prijave biti proslijeđene u Centralnu službu za posredovanje u zapošljavanju stručne radne snage iz inostranstva (ZAV) Savezne agencije za rad SR Njemačke možete pogledati ovdje.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Radne ponude poslodavaca iz SR Njemačke, ovjerene od strane ZAV-a, počinju pristizati na adresu Agencije za rad i zapošljavanje BiH od aprila. Studenti na čije ime glase ponude će o svim detaljima iz ponude biti blagovremeno obaviješteni elektronskom poštom, saopšteno je iz Agencije za zapošljavanje BiH.

Može se desiti da poslodavci prije toga kontaktiraju studente (putem skype-a, telefona ili e-maila) kako bi provjerili da li su studenti zainteresirani za ponudu i da li posjeduju odgovarajući nivo znanja njemačkog jezika.

Kada student prihvati radnu ponudu, Agencija za rad i zapošljavanje BiH originalnu radnu ponudu šalje na adresu studenta preporučenom pošiljkom.

Iz Agencije također još jednom skreću studentima pažnju da se obavezno trebaju upoznati sa sadržajem brošure: Merkblatt – Ferienbeschäftigung in Deutschland für im Ausland immatrikulierte ausländische Studierende, koja sadrži detaljne informacije o programu ferijalnog rada, tj. uvjetima rada, pravima i obavezama studenata. Brošuru možete pogledati ovdje.

(STUDOMAT.ba)