Objavljen spisak bh. studenata za ferijalni rad u Njemačkoj

Agencija za zapošljavanje BiH izvršila je selekciju prijava za ferijalni rad u Njemačkoj, pristiglih na adresu Agencije.


bundesagentur fuer arbeit agencija bih

Agencija za zapošljavanje BiH izvršila je selekciju prijava za ferijalni rad u Njemačkoj, pristiglih na adresu Agencije.

Spisak studenata čije će prijave biti proslijeđene u Centralnu službu za posredovanje u zapošljavanju stručne radne snage iz inostranstva (ZAV) Savezne agencije za rad SR Njemačke možete pogledati ovdje.

Radne ponude poslodavaca iz SR Njemačke, ovjerene od strane ZAV-a, počinju pristizati na adresu Agencije za rad i zapošljavanje BiH od aprila. Studenti na čije ime glase ponude će o svim detaljima iz ponude biti blagovremeno obaviješteni elektronskom poštom, saopšteno je iz Agencije za zapošljavanje BiH.

Može se desiti da poslodavci prije toga kontaktiraju studente (putem skype-a, telefona ili e-maila) kako bi provjerili da li su studenti zainteresirani za ponudu i da li posjeduju odgovarajući nivo znanja njemačkog jezika.

Kada student prihvati radnu ponudu, Agencija za rad i zapošljavanje BiH originalnu radnu ponudu šalje na adresu studenta preporučenom pošiljkom.

Iz Agencije također još jednom skreću studentima pažnju da se obavezno trebaju upoznati sa sadržajem brošure: Merkblatt – Ferienbeschäftigung in Deutschland für im Ausland immatrikulierte ausländische Studierende, koja sadrži detaljne informacije o programu ferijalnog rada, tj. uvjetima rada, pravima i obavezama studenata. Brošuru možete pogledati ovdje.

(STUDOMAT.ba)