Objavite svoj CV na stranici Federalnog zavoda za zapošljavanje

Od danas Federalni zavod za zapošljavanje na svojoj internet stranici nudi novu funkcionalnost koja treba unaprijediti i olakšati posredovanje u zapošljavanju.


fzzz stranica

Od danas Federalni zavod za zapošljavanje na svojoj internet stranici nudi novu funkcionalnost koja treba unaprijediti i olakšati posredovanje u zapošljavanju.

Naime, nezaposlene osobe i ostali tražitelji zaposlenja od danas na portalu www.fzzz.ba mogu objaviti svoju biografiju, te na taj način se predstaviti velikom broju poslodavaca, što će im olakšati put do zaposlenja.

Također, radi što lakšeg pronalaska odgovarajućeg zaposlenika, poslodavcima je, uz prethodnu besplatnu registraciju, otvorena mogućnost da na osnovu podataka iz biografija kroz različite filtere (zanimanje, stručna sprema, poznavanje IT vještina i stranih jezika, godine iskustva, prebivalište i sl.) pronađu najprikladnijeg kandidata.

Na ovaj način Federalni zavod za zapošljavanje želi dati dodatni doprinos u olakšavanju pronalaska zaposlenja za nezaposlene osobe i odgovarajućih zaposlenika za poslodavce. U narednom periodu radit će se i na uspostavljanju automatskog uparivanja otvorenih oglasa za posao i objavljenih biografija što bi još brže i efikasnije povezalo poslodavce i osobe koje traže posao.

Podsjećanja radi, internet stranica Federalnog zavoda za zapošljavanje (www.fzzz.ba), koja prosječno mjesečno bilježi oko 75.000 posjetilaca, proglašena je najboljom u kategoriji Javna uprava u sklopu izbora najboljih web stranica u Bosni i Hercegovini WebAward.Me 2012. Stranica je izrađena u okviru Projekta zapošljavanja mladih (YEP) koji finansira Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), saopšteno je iz Federalnog zavoda za zapošljavanje.

(fzzz.ba)