Novi početak: Pet razloga zašto je prvi, zimski semestar uvijek bolji od ljetnog

Jeste li primijetili da je drugi semestar uvijek drugačiji od onog prvog, zimskog?


Students in autumn park
Ilustracija: Envato

Iako početak drugog, ljetnog semestra već nagoviješta ljetne praznike i odlazak na more, istina je da je zimski semestar uvijek bolji od tog, drugog dijela akademske godine, piše Moj Faks.

Evo i nekoliko razloga zašto!

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Prilika za svježi početak

Zimski semestar uvijek je uzbudljiva prilika za okretanje nove stranice. Od profesora, kolega, pa čak i brucoša koji pristižu – sve vas motiviše da budete bolji i aktivniji ove godine i loše navike prošle godine zaboravite i zamijenite boljima.

Najbolji blagdani

U zimskom semestru su definitivno najbolji praznici! Od zime, prvih pahulja, Noći vještica, Božića i proslave Nove godine… omiljene proslave većine mladih odvijaju se upravo u ovom dijelu godine.

Najbolje vrijeme za ušuškavanje i ugodnu odjeću

Prvi semestra podrazumijeva ugodno jesensko vrijeme i onda zimsko ušuškavanje uz kuhano vino, vruću čokoladu, mekane pulovere i čizmice. Osim toga, koji kilogram viška (za koje možemo zahvaliti menzi) svakako se manje primijete ispod šire, zimske odjeće.

Svi su ljubazniji i bolji na početku godine

Na početku akademske godine svi su jednostavno bolji. Početak podrazumijeva upoznavanje novih kolega, uhodavanje s novim profesorima, entuzijazam da pomognete drugima koji se tek snalaze ili pak zahvalnost prema onima koji vama pomažu. Još uvijek su svježi i bez zamora koji nastupa u idućem semestru pa je i društveni život opušteniji i lepršaviji.

Bolje ocjene

Ocjene su vjerojatno uvijek bolje na početku nove akademske godine. Nakon ljetnog odmora, izglanje je još uvijek samo blijeda opcija, a ne realnost i doista ste motivisani učiti, predavati seminare i zadaće na vrijeme i odlaziti na vježbe. No, kako će akademska godina odmicati, ovaj će se elan topiti i pretvarati u zamor.