Nova ideja za poklon: Studentica prodaje bukete od meda za Valentinovo

Jocelyn Dvorak je studentica druge godine, a zanimljive bukete pravi od meda.


honey
Foto: Google

Nemate ideju šta kupiti za Valentinovo? Jedna studentica sa Univerziteta Missouri State (MSU) kaže da ima “slatki” i pristupačni set cvijeća koje možete kupiti.

Jocelyn Dvorak, studentica druge godine koja ih prodaje, je pčelarka. Svoj rad pretvorila je u buket od meda. Cvijeće ima flašu meda na vrhu, karticu na kojoj piše „bee my valentine“ i set štapića meda koji drže cijeli buket zajedno.

Ljudi mi stalno šalju viceve o pčelama, pa sam pomislila: ‘Dobro, hajde da ovo pretvorimo u proizvod za Dan zaljubljenih, rekla je Dvorak.

Dvorak prodaje med da plati fakultet. To joj je pomoglo da priušti prvi semestar škole bez potrebe za korištenjem studentskih kredita.

Njen posao se zove Miss D's Honeybees. Dvorak kaže da joj je posao bilo zabavno raditi, ali još uvijek ne zna kako je pobijedila strah od pčela.

 – Kada je moj ujak ostavio pčele kod mene bila sam u fazonu: ‘Kada sam rekla da volim čudne, cool životinje to nije ono što sam tražila”, rekala je Dvorak.

Buket meda košta 25 dolara. Iako je Dan zaljubljenih, Dvorak kaže da je već razmišljala o sljedećoj prilici.

Voljela bih raditi s Majčinim danom i samo različitim malim praznicima, rođendanima i sličnim stvarima, rekla je Dvorak.