Norveški biro savjetuje: Pet načina kako se zaposliti u Norveškoj

Norveški zavod za zapošljavanje (NAV) na svojim web stranicama, na engleskom jeziku, savjetuje strance o načinima kako što lakše pronaći posao u Norveškoj.


Norveški zavod za zapošljavanje (NAV) na svojim web stranicama, na engleskom jeziku, savjetuje strance o načinima kako što lakše pronaći posao u Norveškoj. [NASTAVAK]

#4 Mediji

Otvorena radna mjesta reklamiraju i norveški mediji. Najveće novine u Norveškoj koje ih objavljuju su Aftenposten. Popis svih norveških novina možete pronaći OVDJE.

#3 Sindikati

Sindikati su dobar izvor informacija. Sindikati u Hrvatskoj možda imaju dobre veze sa sličnim sindikatima u Norveškoj. Neki od najvećih sindikata u Norveškoj su LO (Norveški savez sindikata trgovaca), UNIO (drugi najveći savez sindikata), Akademikerne (savez visokoobrazovanih profesionalaca), YS (Yrkesorganisasjonenes Fellesforbund).


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X