Neki imaju čak i više diploma: Evo koji pjevači sa naših prostora su najobrazovaniji na estradi

Neki od njih su završili fakultete u Bosni i Hercegovini.


Foto: Pink.rs
Foto: Pink.rs

S obzirom na to da mnogi pjevači zbog karijere nemaju završenu ni srednju školu, iznenađuje činjenica da s druge strane postoje i oni koji imaju dvije ili više fakultetskih diploma.

U nastavku pogledajte neke od najobrazovanijih pjevača na estradi.

Neda Ukraden može se pohvaliti diplomama čak dva fakulteta. Popularna pjevačica je, naime, diplomirala na sarajevskom Pravnom i Filološkom fakultetu, te se ubraja u jedne od najobrazovanijih pjevačica sa ovih prostora.

Adil Maksutović nije samo završio jedan nego, kao i Neda, čak dva fakulteta – Pravni i Kriminalističku policijsku akademiju. Međutim, ovdje se nije zaustavio, pa je 2015. završio čak i master studije na Pravnom fakultetu.

Zorica Brunclik je jedna od poznatih pjevačica koja se može pohvaliti fakultetskom diplomom Ekonomskog fakulteta u Nišu, piše “Pink”.

Miloš Bojanić je završio Saobraćajni fakultet, nakon čega je neko vrijeme bio na čelu jednog javnog preduzeća. Ipak, vrlo brzo riješio je da uzme mikrofon u ruke i u potpunosti se posveti pjevanju, što mu se isplatilo.

Jedna od najmlađih pripadnica estrade koja ima visoko obazovanje i fakultetsku diplomu je Nikolina Kovač. Pjevačica je diplomirala je na katedri za novinarstvo i komunikologiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.