Neki imaju čak i više diploma: Evo koji pjevači sa naših prostora su najobrazovaniji na estradi

Neki od njih su završili fakultete u Bosni i Hercegovini.


Foto: Pink.rs
Foto: Pink.rs

S obzirom na to da mnogi pjevači zbog karijere nemaju završenu ni srednju školu, iznenađuje činjenica da s druge strane postoje i oni koji imaju dvije ili više fakultetskih diploma.

U nastavku pogledajte neke od najobrazovanijih pjevača na estradi.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Neda Ukraden može se pohvaliti diplomama čak dva fakulteta. Popularna pjevačica je, naime, diplomirala na sarajevskom Pravnom i Filološkom fakultetu, te se ubraja u jedne od najobrazovanijih pjevačica sa ovih prostora.

Adil Maksutović nije samo završio jedan nego, kao i Neda, čak dva fakulteta – Pravni i Kriminalističku policijsku akademiju. Međutim, ovdje se nije zaustavio, pa je 2015. završio čak i master studije na Pravnom fakultetu.

Zorica Brunclik je jedna od poznatih pjevačica koja se može pohvaliti fakultetskom diplomom Ekonomskog fakulteta u Nišu, piše “Pink”.

Miloš Bojanić je završio Saobraćajni fakultet, nakon čega je neko vrijeme bio na čelu jednog javnog preduzeća. Ipak, vrlo brzo riješio je da uzme mikrofon u ruke i u potpunosti se posveti pjevanju, što mu se isplatilo.

Jedna od najmlađih pripadnica estrade koja ima visoko obazovanje i fakultetsku diplomu je Nikolina Kovač. Pjevačica je diplomirala je na katedri za novinarstvo i komunikologiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.