Napokon predstavljen: Ovako će izgledati Play Station 5

Uz pregršt novih igara, iz Sonyja su predstavili i novi hardver koji će igranje pretvoriti u potpuno novi doživljaj.


61899115

Dugoočekivano i nekoliko puta odgađano predstavljanje PlayStation 5 napokon je održano. Za razliku od prethodnih godina, Sony je zbog cijele situacije s koronavirusom i brojnim protestima u SAD-u, ove godine odlučio održati virtuelno predstavljanje. Za gamere širom svijeta to znači da su novi PS5 prvo mogli vidjeti na YouTubeu ili Twitchu, prenosi Zimo.

Kako su poručili iz Sonyja, predstavljanje je bilo najbolje pratiti na računaru sa slušalicama, kako bi “iskusili zvukove tokom showa”.

Osim predstavljanja same konzole, koja bi trebala biti još bolja i još brža nego prethodne, gameri su mogli vidjeti i popis igara koje će biti dostupne za PS5. Uz sve ranije izdane igre za PS4 (koje su kompatibilne i s novim PS5), gameri će na PS5 moći igrati Assasin's Creed Valhalla, Dirt 5, Destiny 2, Fortnite, Godfall, Ultimte Fishing Simulator 2, The Lord of the Rings: Gollum, Outriders, Quantum Error, Scarlet Nexus, Vampire: The Masquerade: Bloodlines 2, Watch Dogs: Legion…

61899116

Što se samog hardvera tiče, gameri s nestrpljenjem čekaju vidjeti kako će funkcionirati novi SSD disk koji je napravljen posebno za PS5, a koji bi drastično trebao poboljšati učitavanje igara i njihovo funkcioniranje.

Također, očekuje ih i novi DualSense bežični kontroler koji je opremljen haptičkim povratnim signalima kako bi osjetili igru pod prstima. Iako Sony nije želio otkrivati puno informacija o tome što sve dolazi upakirano u PS5, ono što je procurilo kazuje da će nova konzola imati bolju tehnologiju i od vrhunskih ličnih računara. Tome u prilog govori i informacija kako će PS5 podržavati Epic Gameov Unreal Engine 5, zbog čega će igra djelovati još realističnije nego prije.