Nakon otkaza 26-godišnja djevojka zarađuje milione uz pomoć svijeća

Sa nešto više od 550 KM koje su joj ostale na računu, u martu 2020. krenula je u ostvarenje svojih snova biznisom sa svijećama.


christmas background with burning candle and decor details
Foto: Envato

Gaby Jones (26) iz Londona prije dvije je godine tokom prvog lockdowna u Engleskoj dobila otkaz u ugostiteljstvu, pa se odlučila na kreativni biznis od kuće.

Sa nešto više od 550 KM koje su joj ostale na računu, u martu 2020. krenula je u ostvarenje svojih snova biznisom sa svijećama.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Napravila je prvi kalup ženskog trupa koji slavi ljepotu žene, te ju nazvala ‘Caïa’, po rimskoj božici vatre. Njen je početak bio u kuhinji tete njenog dečka, a kako kaže, uništila je nebrojene lonce i posude dok nije uspjela napraviti svijeću kako ju je zamislila.

Prvo je napravila veliku bijelu svijeću u obliku stražnjice, koja je na sebi imala dva fitilja.

Htjeli smo napraviti ogromnu svijeću koju niko nije napravio. Ljudi bi vjerovatno rekli da biste trebali početi s manjim jer bi to bilo jeftinije za napraviti, ali mi smo htjeli poslati snažnu poruku, rekla je Gaby pa objasnila:

Napravili smo naš prvi kalup na koji smo potrošili sve novce, bio je stvarno skup. Bio je to veliki rizik. Nakon što smo ih plasirali, reakcija je bila nevjerojatna. U roku od tri dana vratili smo svoj novac i bili profitabilni.

Dvije sedmice kasnije, Gaby je dobila mail od lanca trgovina Selfridges, koji je naručio njene svijeće. 14 različitih trgovačkih lanaca počelo je prodavati svijeće, a kupovali su ih i slavni poput Chrissy Teigen.

Kuhinja je Gaby postala vrlo brzo mala, pa je otvorila vlastiti studio, a njen je brend postao poznato ime.

Bila sam jako ponosna na otvaranje vlastitog studija, a ubrzo smo se proširili i na američko tržište, rekla je ona, prenosi Radio Sarajevo.

U dvije godine Gaby je na svijeće zaradila gotovo 1,5 miliona KM.

Jako sam zahvalna kako se sve odigralo, zaključila je Gaby.