Nakon otkaza 26-godišnja djevojka zarađuje milione uz pomoć svijeća

Sa nešto više od 550 KM koje su joj ostale na računu, u martu 2020. krenula je u ostvarenje svojih snova biznisom sa svijećama.


christmas background with burning candle and decor details
Foto: Envato

Gaby Jones (26) iz Londona prije dvije je godine tokom prvog lockdowna u Engleskoj dobila otkaz u ugostiteljstvu, pa se odlučila na kreativni biznis od kuće.

Sa nešto više od 550 KM koje su joj ostale na računu, u martu 2020. krenula je u ostvarenje svojih snova biznisom sa svijećama.

Napravila je prvi kalup ženskog trupa koji slavi ljepotu žene, te ju nazvala ‘Caïa’, po rimskoj božici vatre. Njen je početak bio u kuhinji tete njenog dečka, a kako kaže, uništila je nebrojene lonce i posude dok nije uspjela napraviti svijeću kako ju je zamislila.

Prvo je napravila veliku bijelu svijeću u obliku stražnjice, koja je na sebi imala dva fitilja.

Htjeli smo napraviti ogromnu svijeću koju niko nije napravio. Ljudi bi vjerovatno rekli da biste trebali početi s manjim jer bi to bilo jeftinije za napraviti, ali mi smo htjeli poslati snažnu poruku, rekla je Gaby pa objasnila:

Napravili smo naš prvi kalup na koji smo potrošili sve novce, bio je stvarno skup. Bio je to veliki rizik. Nakon što smo ih plasirali, reakcija je bila nevjerojatna. U roku od tri dana vratili smo svoj novac i bili profitabilni.

Dvije sedmice kasnije, Gaby je dobila mail od lanca trgovina Selfridges, koji je naručio njene svijeće. 14 različitih trgovačkih lanaca počelo je prodavati svijeće, a kupovali su ih i slavni poput Chrissy Teigen.

Kuhinja je Gaby postala vrlo brzo mala, pa je otvorila vlastiti studio, a njen je brend postao poznato ime.

Bila sam jako ponosna na otvaranje vlastitog studija, a ubrzo smo se proširili i na američko tržište, rekla je ona, prenosi Radio Sarajevo.

U dvije godine Gaby je na svijeće zaradila gotovo 1,5 miliona KM.

Jako sam zahvalna kako se sve odigralo, zaključila je Gaby.