Nakon kratke i teške bolesti preminuo istaknuti bh. aktivista Goran Bubalo

Istaknuti bh. aktivista Goran Bubalo preminuo je nakon kratke i teške bolesti, potvrđeno je iz organizacije Mreža mira.


goran bubalo

– Dragi prijatelji i drage prijateljice, s velikom tugom i bolom u srcu vas obavještavamo da nas je nakon kratke i teške bolesti sinoć napustio naš dragi Goran Bubalo, čovjek velikog srca, prijatelj, mirovni aktivista koji se jednom rađa, istinski borac za ljudska prava svih nas i velika motivacija da nikad ne gubimo nadu u bolje sutra, objavljeno je na zvaničnoj Facebook stranici Mreže mira.

Sve informacije o posljednjem ispraćaju bit će naknadno objavljene na zvaničnoj stranici Mreže mira.

Posljednji pozdrav Goran Bubalo (1972–2020)Dragi prijatelji i drage prijateljice,Sa velikom tugom i bolom u srcu vas…

Posted by Mreža za izgradnju mira / Network for Building Peace on Wednesday, 10 June 2020

Goran Bubalo je bio direktor organizacije Mreža za izgradnju mira, koja je uspostavljena u februaru 2010. godine s ciljem da pruži doprinos naporima za obnovu kvaliteta društvenog i ekonomskog života u Bosni i Hercegovini, kao i za dugoročno povećanje sposobnosti cijelog bh. društva da se ophodi s različitostima i sukobima na konstruktivan i nenasilan način.

Od tada je organizacija bila aktivna u područjima javnih politika, koje su prepoznate kao ključne za dugoročnu izgradnju mira u Bosni i Hercegovini, a to su obrazovanje, sigurnost, regionalni razvoj, zaštita i promocija ljudskih i manjinskih prava, rodna ravnopravnost…