Najluđe stvari koje rade studenti bogataši: “Cimerica je koristila Gucci torbicu kako bi odnijela ostatke hrane do kante za smeće”

Pročitajte neke od najčudnijih postupaka bogatih studenata.


euro money banknotes and glasses online banking business student loan concept
Foto: Envato

Jedan od zasigurno najpoznatijih stihova planetarno popularnog benda ABBA je: “Money, money, money, must be funny, In the rich man's world”.

I dok neki od nas mogu samo pjevušiti ovu pjesmu i razmišljati kako je to imati neograničen budžet, neki to uistinu žive.

Svi smo barem jednom maštali kako bi bilo da smo rođeni u porodicama koje na računu imaju milione, voziti se u privatnim avionima, piti šampanjac, oblačiti samo najluksuznije brendove ili dobiti na jackpotu.

Kako bi dobili uvid u život onih iznimno bogatih studenata u Edinburghu, The Tab je sakupio izjave studenata koji su svjedočili nekim od najluđih demonstracija bogatstva drugih studenata.

 – Jedna je djevojka pored sebe imala dvije Chanel torbice, i upravo je kupila još jednu Gucci torbicu, a sjedi u studentskom domu, piše neko. Mi možemo samo sjediti pored nje sa svojim Bingo vrećicama.

Dečko s kojim sam spavala mi je dao novu Gucci majicu da je nosim kao pidžamu, a kasnije mi je rekao da je mogu zadržati.

– Jedan kolega na četvrtoj godini fakulteta plaća 2,5 hiljada funti mjesečno za stan u boljem dijelu grada. Nekima je dobra i garsa 40 minuta autobusom od faksa.

Moj cimer se kune da nije bogataš, ali je pozvan na kraljevsko vjenčanje. Njemu je to bio običan vikend.

Cimer samo naručuje novu odjeću umjesto da nešto opere. Možda ne vjeruje u mašinu za veš ili samo nema potrebe za njom?

Neko je rezervirao drugi privatni avion na licu mjesta kako bi išao u lov. Prvi privatni avion ga je čekao na aerodromu, ali je on došao na krivi. Tamo je samo unajmio novi avion. Ima se, može se.

– Prijatelj prijatelja je jednom pozvao preko 150 ljudi na svoj rođendan koji je slavio u Saint Tropezu. Sve troškove je snosio on.

 – Jedna studentica nije mogla shvatiti kako samo ne mogu povezati karticu svojih roditelja na svoj Uber račun.

Upitali su me zašto još nikada do sada nisam bio u privatnom avionu. Najbolji odgovor bi definitivno bio: Evo, ne znam ni ja.

Cimerica je koristila Gucci torbicu kako bi odnijela prazne ostatke od dostave do kante za smeće. Jer crne vreće za smeće nisu in?

Roditelji su mu platili privatnog agenta za nekretnine kako bi mu pronašli studentski stan. Googlanje je ponekad preteško.

Vidjela sam studenta koji je potrošio preko 3 hiljade funti samo na pića, prije nego što nam je stigla večera. Možda su naručivali šampanjce i zlatne slamke?