Najkvalitetniji univerziteti za političke nauke i međunarodne studije

Ukoliko ste zainteresovani za međunarodne studije ili političke nauke i pitate se gdje bi bilo najbolje da upišete, nastavite dalje da čitate. Predstavljamo vam univerzitete koji svake godine svijetu daju najbolje politikologe i stručnjake međunarodnih odnosa.


Harvard University 4

1. Harvard (SAD)

harvard

Ovaj se prestižni univerzitet već dugo drži na prvom mjestu univerziteta gdje su kolegiji društvenih nauka najkvalitetniji. Od 30 predmeta na listi, ovaj univerzitet drži prvo mjesto iz čak deset njih.

2. London School of Economics and Political Science (UK)

old building

Ovaj univerzitet što se tiče kategorije političkih i društvenih nauka postiže jako dobre rezultate, iz godine u godinu i konstantno napreduje na ljestvici. Takođe, zavidne rezultate je pokazao u ostalim društvenim kolegijima u kojima se specijaliziralo. Drugo mjesto je LSE zauzelo iz računovodstva i finansija, treće za ekonomiju i geografiju, a četvrto za sociologiju. Svaki od kolegija popeo se na ljestvici s obzirom na rezultate od prošlogodišnje ljestvice.

3. Yale (SAD)

2764yale

Na ovom univerzitetu studenti će steći izvrsno znanje iz područja prava, modernih jezika, engleskog jezika i književnosti, istorije, medicine, biologije i ekonomije i psihologije.