1. Harvard (SAD)

Ovaj se prestižni univerzitet već dugo drži na prvom mjestu univerziteta gdje su kolegiji društvenih nauka najkvalitetniji. Od 30 predmeta na listi, ovaj univerzitet drži prvo mjesto iz čak deset njih.

2. London School of Economics and Political Science (UK)

Ovaj univerzitet što se tiče kategorije političkih i društvenih nauka postiže jako dobre rezultate, iz godine u godinu i konstantno napreduje na ljestvici. Takođe, zavidne rezultate je pokazao u ostalim društvenim kolegijima u kojima se specijaliziralo. Drugo mjesto je LSE zauzelo iz računovodstva i finansija, treće za ekonomiju i geografiju, a četvrto za sociologiju. Svaki od kolegija popeo se na ljestvici s obzirom na rezultate od prošlogodišnje ljestvice.

3. Yale (SAD)

Na ovom univerzitetu studenti će steći izvrsno znanje iz područja prava, modernih jezika, engleskog jezika i književnosti, istorije, medicine, biologije i ekonomije i psihologije.

NASTAVITE ČITATI OVAJ ČLANAK

NAREDNA STRANICA »

Prethodni članakKotzen stipendija za brucoše na Simmons univerzitetu
Naredni članakF1-F12 – Funkcije koje vam štede vrijeme

Imam 22 godine i studentica sam Filozofskog fakulteta u Banjoj Luci, smjer filozofija. Volim da čitam Dostojevskog, Nietzsche, Kanta… Volim i sport, a u slobodno vrijeme igram tenis. Interesuje me politika.