Najbolji studenti Fakulteta informacijskih tehnologija iz Mostara na predavanjima o posljednjim Microsoft tehnologijama

50 najboljih studenata Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) će imati priliku da se na konferenciji Microsoft NetWork 8 upoznaju sa posljednjim Microsoft cloud tehnologijama.


FIT Microsoft Network 8 1

Fakultet informacijskih tehnologija već tradicionalno planira odlazak na konferenciju  Microsoft NetWork 8 koja će se održati u Hotelu Grand u Neumu od 18. do 20. aprila 2018. godine.

Za ovogodišnju konferenciju FIT je, u saradnji  organizatorima konferencija Microsoft NetWork 8,  obezbijedio kotizaciju za učešće i noćenje za 50 studenata sa najboljim rezultatima.

Studenti će imati prilku prisustvovati predavanjima vezana za centralnu temu procesa povećanja poslovne konkurentnosti kroz korištenje rješenja iz clouda. Pored poslovnih predavanja koja govore o ključnim trendovima u IT industriji, svoje mjesto na konferenciji će naći i predavanja koja zanimaju programere ili IT profesionalce, odnosno predavanja vezana za multi-platformski razvoj.  Korištenje Microsoft i open-source tehnologija, deployment i održavanje Windows 10 operativnog sistema, infrastruktura i sigurnost, poslovna inteligencija i napredne baze podataka, upravljanje projektima, odnosno prodajom i marketingom kroz CRM su još neke od tema  o kojima će biti riječi.

Ponovnim prisustvom na konferenciji Fakultet informacijskih tehnologija u Mostaru i Microsoft BiH potvrđuju svoju uspješnu i dugogodišnju saradnju.

– Microsoft sarađuje sa Fakultetom informacijskih tehnologija u Mostaru još od otvaranja svog ureda kroz projekte vezane za reformu obrazovanja, odnosno prilagođavanje akademskog programa potrebama tržišta. U proteklom periodu zajedno smo radili na implementaciji Skills Center projekta, a vrijedi istaknuti i da je FIT bio prvi fakultet u BiH koji je u svoj curriculum uključio i izučavanje različitih oblasti korištenjem Microsoft Azure platforme. Također, studenti sa FIT-a su redovni učesnici Microsoft studentskih takmičenja te su do sada ostvarili zapažene rezultate, pa tako posebno pozdravljamo odluku Fakulteta da i ove godine nagradi najbolje studente te im pruži priliku da unaprijede svoja znanja i ostvare potencijalne kontakte sa poslodavcima na najvećoj poslovno-tehnološkoj konferenciji u Bosni i Hercegovini, Microsoft NetWork, istakao je Omar Krivošija, direktor Microsoft BiH.

Kao i prethodnih godina studentima je omogućeno da učestvuju na najvećoj IT konferenciji u Bosni i Hercegovini uz plaćanje studentske kotizacije u iznosu od 50 KM (+ 17% PDV).

Kotizacija za učešće na konferenciji Microsoft NetWork 8 iznosi 400 KM (+17% PDV), a posljednji rok za prijave je 10. april 2018. godine.

Sve informacije o MSNetWork 8 konferenciji pod sloganom MAKE IT cLOUD dostupne su na zvaničnoj web stranici konferencije www.msnetwork.ba putem koje se mogu izvršiti i prijave za učešće. Novosti o MS NetWork 8 možete pratiti i putem društvenih mreža: Facebook, Instagram ili Twitter Molim vas da koristite zvanične hashtagove konferencije prilikom dijeljenja vijesti na društvenim mrežama #msnetwork8 i #makeitcloud

(STUDOMAT.ba)