Najavljena saradnja Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta Binary iz Malezije

Osnivač i predsjednik Univerziteta Binary Tan Sri Dato profesor Joseph Adaikalam i izvršni direktor za projekte gospodin Khirandra Joseph posjetili su u utorak 17. decembra 2019. godine Univerzitet u Sarajevu gdje su se susreli sa rektorom prof. dr. Rifatom Škrijeljom.


20191217 135909

U toku susreta je razgovarano o značaju međuuniverzitetske saradnje, te su razmatrane mogućnosti ostvarivanja akademske saradnje između Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta Binary iz Malezije u područjima koji su od interesa za obje institucije. Posebna pažnja je posvećena razgovorima o mogućnostima organiziranja zajedničkih master i doktorskih studija u oblasti poduzetništva, te osnivanju centra izvrsnosti, prenosi unsa.ba.

Advertisements

Tan Sri Dato profesor Joseph Adaikalam je naveo da je Univerzitet Binary jedan od najatraktivnijih i najuglednijih univerziteta za menadžment, informacione tehnologije (IT) i poduzetničko obrazovanje u Aziji, te da nudi vrhunske programe koji su međunarodno priznati.

Advertisements

Susret je završen izraženom spremnošću predstavnika Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta Binary za ostvarivanje institucionalne saradnje i potpisivanje memoranduma o razumijevanju, te će u narednom periodu biti poduzete potrebne administrativne procedure.

(STUDOMAT.ba)