Najava za 6. maj: Omladinski program BHR1

I prvog ponedjeljka u maju/svibnju radio talasima doći ćemo do vas, da vas infomišemo, educiramo i zabavimo, u preko deset sati programa...mi smo Omladinski program BH radija1, i počinjemo u 14:03h...


Omladinski program BH radija1
Omladinski program BH radija1

I prvog ponedjeljka u maju/svibnju radio talasima doći ćemo do vas, da vas infomišemo, educiramo i zabavimo, u preko deset sati programa…mi smo Omladinski program BH radija1, i počinjemo u 14:03h…

Omladinski program BH radija1
Omladinski program BH radija1

Informativni dio našeg programa smješten je najvećim dijelom u prvi sat OP-a. Infopol će vam, kao i uvijek dosad, ponuditi veliki broj informacija koje su namijenjene svim mladim ljudima (srednjoškolcima, studentima i ostalim) koji su u potrazi za poslom, obrazovanjem, ili iskustvima s kojim će se lakše probijati kroz život i karijeru…tu su i srodni prilozi, a sve navedeno možete čuti od 14:10h do 15 sati.

Čuj BiH!, magazin OP-a, donijeće opet mnogo zanimljivih priča koje na različite načine tretiraju život mladih u BiH. Ne propustite nova izdanja naših standardnih rubrika, a ovog puta biće više mjesta i za raznovrsne muzičke delicije. Najšareniji dio OP-a, Čuj BiH!, počinje u 15:30h i traje do 17 sati.

Gost ovosedmičnog izdanja emisije Kost U Grlu je komunikacijski i PR stručnjak Richard Medić. Osnivač je Soonfeed-a, koncepta za kojeg kaže da je buduća BH kompanija a riječ je o sajtu odnosno platformi za praćenje događaja na internetu. Richard je inače Australac sa BH državljanstvom i trenutno živi na relaciji Mostar – Brisel;  Sa njim smo razgovarali o aktivizmu u BiH; o apatiji kod mladih, ali i o mogućnostima i neiskorištenim potencijalima koje EU daje kroz IPA fondove.

Verbuk i Blitz Screen su naše rubrike u kojima govorimo o dobrim knjigama i aktuelnim filmskim naslovima. Danas u Verbuku kolega Adnan Džebo predstavlja knjigu ‘Vlati trave’ američkog klasika poezije Walta Whitmana, a u Blitz Screenu se Mario Radišić bavi dobrim i lošim stranama novog, trećeg nastavka Iron Man-a…

Pred nama su sve topliji dani, što znači da će svud oko nas biti više golotinje. Osim golih ljudskih tjelesa, nije rijetkost vidjeti ni gola istetovirana ljudska tjelesa, a tetovaže, ma koliko se promijenilo mišljenje o njima u zadnjih nekoliko godina, i dalje predstavljaju tabu za veliki broj ljudi, koji zbog toga pate od raznih predrasuda. U današnjem Slobodnom poligonu OP-a upoznajte tetovirane ljude i ljude koji tetoviraju druge ljude. Očekuje vas neočekivano.

BH Demo Liga počinje u 19:10h, a do 20 sati čućete pjesme odličnih domaćih demo sastava i autora (Snake Eater, Paranoid Android, Neuro, Pešes…), kao i predstavljanje sarajevskog benda Regaining The Crown. Nove Metamorfoze prate otvorenje nove koncertne sezone u organizaciji Kooga Booking Mostar, koja je počela ‘Povratkom zaraze’, live nastupom širokobriješkog Hetrema (ex Orion), te zagrebačkog sastava Decomposing Entity (death metal s mnogo brejkova i modernih elemenata) u mostarskom OKC Abraševiću. Od 20:03 do 21:00 – izvrsno vrijeme za opuštanje uz Metamorfoze, uz razgovore sa bendovima i dijelove njihovih nastupa. Treća muzička emisija u večerašnjem bloku od 19:10 do 22 je RAM Show, u kojem se za muzičku selkeciju brine DJ Djoha.

Noćni/kontakt program OP-a je, znate već, OP Racija. Termin je to za sve vas koji ste željni opuštene i zabavne komunikacije kojom će upravljati voditelji najbolje emisije u vasioni, vaši Ademir i Boris. Sa njima i svim ostalim zvijezdama i zvjezdicama OP racije družite se od 22:10h do ponoći…

Poslijeponoćni dio OP-a biće praznik za ljubitelje kvalitetne elektronike. Prvo nastupa Oscilator ekipa, u još jednom izdanju njihovog redovnog Oscilator radio show-a, a do kraja današnjeg/večerašnjeg OP-a moći ćete uživati u odličnom live nastupu kidkanevil-a, britanskog muzičkog eksperimentatora i kreatora vlastitog ‘imaginary hip-hop’ zvuka. Slušat ćemo njegov nastup sa jednog od prethodnih izdanja legendardnog festivala Sonar.

Do slušanja na frekvencijama BH radija1 i/li na internet linku mms://media.bih.net.ba/bhradio1!

Satnica:
14:03 – Početak programa + pregled programa
14:05 – Infopol – dežurni informator OP BHR1
15:00 – Dnevnik BHR1
15:30 – Čuj BiH! – magazin OP-a
17:00 – Vijesti BHR1
17:10 – Kost u grlu: Richard Medić, PR i komunikacijski stručnjak
17:46– Verbuk (preporuka knjige): Walt Whitman – ‘Vlati trave’
17:52 – Blitz Screen, filmska kritika OP-a BHR1: Shane Black  – ‘Iron Man 3’
18:00 – Vijesti BHR1
18:03 – Dramski program BHR1
18:30 – Slobodni poligon OP-a: ‘Tetovirani ljudi’, by Boris Lalić
19:00 – Večernje vijesti BHR1
19:10 – BH Demo Liga (emisija posvećena bh. demo sceni)
20:00 – Vijesti BHR1
20:03 – Metamorfoze:  Povratak zaraze – Hetrem i Decomposing Entity, razgovor(i) + snimak koncerta@OKC Abrašević
21:00 – Vijesti BHR1
21:03 – RAM Show, muzika po izboru DJ Djoha-e
22:00 – Vijesti dana BHR1
22:10 – OP Racija – noćni program u OP-u– kontakt, prilozi, rubrike, urnebes…
24:00 – Ponoćne vijesti BHR1
00:10 – Oscilator radio show – elektronska muzika po izboru osnivača prvog bh. net labela – oscilator.net
01:00 – Vijesti BHR1
01:03 – Save as:Nauka bez bauka; vijesti iz popularne znanosti i tehnologije
01:08 – Kidkanevil, live set @ Sonar 2011
01:58 – odjava programa

(STUDOMAT.ba)